Koronavirüsünün ihracata etkileri TİM'de masaya yatırılıyor

Koronavirüsünün ihracata etkileri TİM'de masaya yatırılıyor

1 milyon istihdamla rekor kıran hazırgiyim ve tekstil ihracatçıları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile koronavirüsün salgınının Türkiye ekonomisine yansımalarını değerlendirecek

Koronavirüsünün ihracata etkileri TİM'de masaya yatırılıyor
16px
24px
20.02.2020 14:04
ABONE OLgoogle

Türkiye ekonomisinin en ağır sorunlarından birini işsizlik oluştururken, hazırgiyim ve tekstil sektörü, Kasım 2019 itibarı ile istihdamda bir milyonu geçerek tarihi bir rekora imza attı.

İTKİB’in ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla düzenlenecek hazırgiyim, tekstil, deri ve halı sektörleri istişare toplantısında dünya ticaretini etkileyen koronavirüsün yansımaları başta olmak üzere istihdam, kapasite kullanımı, yeni nesil yatırım teşvikleri, uluslararası pazarlardaki fırsatlar ve Brexit’in etkileri gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz’ün açılış konuşmalarını yapacakları toplantı Dış Ticaret Merkezi'nde 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde