Koronavirüs zirvesinde alınan kararlar: Okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanacak

Koronavirüs zirvesinde alınan kararlar: Okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanacak

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen koronavirüs zirvesinde alınan kararları açıkladı. Buna göre ilk ve orta dereceli okullarda 16 Mart'tan itibaren eğitime 1 hafta ara verilecek, üniversiteler 3 hafta tatil edilecek. Spor müsabakaları da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak

Koronavirüs zirvesinde alınan kararlar: Okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanacak
16px
24px
12.03.2020 20:35
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs zirvesinde alınan kararı açıkladı.

Beş saat süren zirve sonucu alınan karara göre ilk ve orta dereceli okullarda 16 Mart'tan itibaren 1 hafta eğitime ara verilecek ve bu öğrencilere 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim verecek. Uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak. Üniversiteler de bu toplantıda alınan önlem kararı kapsamında 3 hafta tatil edilecek, 'eğitim kaybı olmaması için' gerekli tedbirler alınacak.

Derbi seyircisiz oynanacak

Karara göre spor müsabakaları nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren ve seyircisiz oynanacak maçlar ise şöyle:

Trabzonspor - Başakşehir

Galatasaray - Beşiktaş

Başakşehir - Galatasaray

Galatasaray - Trabzonspor

Kalın, kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili aldıkları kararı da, "Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır" ifadesiyle açıkladı.

Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınan tedbirler kapsamında yurt dışı programlarının ertelendiğini duyurdu.

'Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmasın'

Kalın, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili olarak önerilerde bulundu ve bazı kurumlara çağrı yaptı:

Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışı gündeme alındı. Tavsiyemiz fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri, ertelemeleridir. Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Dünyadaki tabloya baktığımızda Türkiye'de alınan tedbirlerin son derece etkili olduğunu netice verdiğini görüyoruz. Panik havası yaratmadan, rehavete de kapılmadan bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Vatandaşlarımızın genç, yaşlı, öğrencisiyle bu tavsiyeleri dikkatle hayata geçirmeleri önem arz ediyor.

Konularla ilgili bakanlık, başkanlık, kurumlarımızın sürecin akışına göre dönem dönem farklı bilgilendirmeleri olabilir. İhtiyaç hasıl olduğunda bu açıklamaları kendileri yapacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanımız bununla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra konser ve etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapacaklar.

Kreş ve gündüz bakımevleri konusu gündeme gelmedi. Burada ebeveynlerin tercihte bulunmaları söz konusu olacak. Kendilerinin inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz.

Dersaneler yönünde tavsiyemiz onların okullarla ve üniversitelerle ilgili ara verme, tehir etme takvimine kendilerini uydurmalarıdır.

23 Mart itibariyle öğrencilerimiz evlerinden eğitimlerini almaya devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığımız bununla ilgili televizyon, internet eğitim altyapısı hazırladı. Bunlar ailelerle paylaşılacak. Göreceksiniz detaylarına baktık, çok başarılı bir yöntem. Dünyada ilk defa uygulanacak. Çok başarılı bir süreç yönetimi olduğunu düşünüyoruz.

Salı günü İstanbul'da sayın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la zirve toplantısı olacak.

Şu anda Spor Bakanımız da toplantıdaydı. Kendisi de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve ilgililerle görüşecek. Bu hafta sonu itibariyle başlaması önem arz ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde