Koronavirüs testlerinden para alınıyor mu? Hastaneden açıklama

Koronavirüs testlerinden para alınıyor mu? Hastaneden açıklama

Medical Park Hastanesinin Covid-19 şüphesiyle muayene olmaya gelen SGK’li hastalardan tahlil ve tomografi ücreti adı altında 650 TL istediği öne sürüldü. Hastane ise yaptığı açıklamada korona testlerinden para alınmadığını ifade etti.

Koronavirüs testlerinden para alınıyor mu? Hastaneden açıklama
16px
24px
30.03.2020 06:01
ABONE OLgoogle

Avukat Ali Haydar Doğan, BirGün’den İsmail Arı'ya yaptığı açıklamada, “Hastaneye gitmeden önce Medical Park Hastaneleri’nin çağrı merkezini aradım. Belirtileri gösteren bir tanıdığım olduğunu belirterek, ‘ücret alıyor musunuz?’ diye sordum. Bana, ‘koronavirüs testleri ücretsiz yapılıyor’ yanıtı verildi. Ardından da Gaziosmanpaşa Medical Park Hastanesi’ne gittim. Bankoda bizim gibi birkaç hasta daha vardı ve daha girişimiz yapılmadan 650 TL istendi” diye konuştu.

TESTE DOKTOR KARAR VERECEK

“Yasal olarak böyle bir hakkınız var mı, neden para istiyorsunuz?” diye sorduğunu da belirten Doğan, “Hastane personeli, ‘koronavirüs testine doktor karar verecek, bu para muayene, tahlil ve tomografi ücreti’ yanıtını verdi. SGK’li hastadan 650 TL isteyen hastane güvencesi olmayan yurttaşlardan iki üç katı yani bin 500, iki bin TL gibi bir ücret talep ediyordur diye tahmin ediyorum. Bu konuşmanın ardından bazı hastalar para verdi, bazıları da bizimle beraber para vermeden ayrıldı” dedi.

BAKANLIK DOĞRULADI

“Sağlık Bakanlığı’nı da aradığını ve bakanlığın iletişim hattının da itiraf gibi bir açıklama yaptığını” belirten Doğan, şunları söyledi: “Bakanlık, ‘test ücretsiz ama siz hastanenin talep ettiği diğer tahliller için para ödüyorsunuz. Testiniz pozitif çıkarsa paranız geri iade ediliyor’ dedi. Ben sosyal medyada bu durumu paylaştığımda birçok kişinin aynı olayı yaşadığını gördüm. Hastanenin verdiği faturada 'tahlil ve test ücreti' yazıyor. Bu test kitlerini özel hastanelere bakanlık ücretsiz olarak veriyorsa ve bu özel hastaneler de bu testleri uygulamadan önce verdiği diğer hizmetler için para talep ediyorsa buradan ücretsiz sağlık hizmeti alınamıyor demektir."

MEDİCAL PARK HASTANELERİ: TESTLERDEN ÜCRET ALINMIYOR

Medical Park Hastaneleri  “Testten Önce “Muayene” Ücreti İstendi!” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Medical Park Hastaneleri hakkında gerçek ile bağdaşmayan, kamuoyu nezdinde yanlış izlenimler yaratabilecek ve herhangi bir şekilde kanıtlanmamış isnatlarda bulunulmuştur.

Hastanemize Covit-19 şüphesi ile başvuran hastalarımıza, Pandemi ile ilgili Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu düzenlemeler ile mevzuata uygun hareket ettiğimizi kamuoyu bilgisine sunmak istiyoruz. Tekzip edilen haber içeriğinde aksi yönde yapılan yorum ve isnatlar gerçek dışıdır.

Söz konusu tekzip olunan haber yazısı yalnızca bir takım dedikodulara dayanmakta olup; yazarın şahsi yorumlarını içermektedir. Nitekim yazar Hastanemize başvurarak konu ile ilgili herhangi bir bilgi almaya çalışmamıştır. Haber yazısı, halkımızı gereksiz kuşku ve endişeye sevk etmiş ve gerçeklik ile bağdaşmayacak şekilde halkı yanıltarak ve huzur ve sükûnetini bozmuştur. Ancak söz konusu haber ve içeriği gerçek değildir. Halkımızın herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yoktur.

ETHEM SANCAK ŞİRKET HİSSEDARI DEĞİL

Diğer yandan Ethem Sancak Şirketimiz hissedarı olmaması nedeniyle, şirketimiz ile ilişkilendirilmeye çalışılması ve bu şekilde hastanelerimize politik bir görünüm vermeye çalışılması kabul edilemez. Hastanelerimizin zoraki şekilde siyasi partiler ya da hissedarımız olmayan kişiler ile ilişkilendirilmesi ve çeşitli anlamlar yüklenmeye çalışılması habercilik etiğine aykırıdır. Bu durum ilgili tekzip edilen yazının amacının haber yapmaktan ziyade, halkın ilgisini çekmek için asılsız içerik uydurulduğunu ve halkın kin ve düşmanlığa sevk edildiğini göstermektedir. 

Asılsız haber içeriği ve iddiaların, haber verme amacı aşılarak halkımız ile paylaşılması ve Medical Park Hastanelerinin zan altında bırakılması basın özgürlüğü ilkelerine aykırıdır. Medical Park Hastaneleri daima hasta yararı ilkesini gözeterek, yıllardır ülkemizde sağlık sektöründe hizmet veren lider bir sağlık kuruluşudur. Hastanelerimiz yasalara uygun olarak, ayrım yapmaksızın tüm halkımızın sağlığı ve yararı için hizmet sunmakta özellikle sağlık alanında bir milli mücadele verdiğimiz bu günlerde canla başla ülkesi için çalışmaktadır. Resmi makamlardan herhangi bir bilgi ve belge talep edilmesi durumunda paylaşmaktan imtina etmeyeceğimizi belirterek, hakkımızda yayınlanan asılsız habere karşı gerçekleri kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde