Koronavirüs salgınında son durum: Vaka sayısı 2 milyon 182 bini aştı

Koronavirüs salgınında son durum: Vaka sayısı 2 milyon 182 bini aştı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısı 2 milyon 182 bini aşarken, 547 binden fazla kişi iyileşti

Koronavirüs salgınında son durum: Vaka sayısı 2 milyon 182 bini aştı
16px
24px
17.04.2020 08:25
ABONE OLgoogle

Dünya genelinde koronavirüsten enfekte olan vaka sayısı 2 milyon 182 bini aşarken ölüm sayısı ise 145 bini aştı.

Dünya genelindeki koronavirüs vakalarına ilişkin verileri resmi açıklamalar üzerinden anlık derleyen Worldometer’da yer alan verilere göre toplam vaka sayısı 2 milyon 182 binin üzerine çıktı. Ölümler ise 145 bini aştı. Koronavirüsten enfekte olup iyileşenlerin sayısı da 547 binden fazla.

Salgının merkezi haline gelen ABD'de enfekte olan kişi sayısı 678 bini aştı. Ülkede 34 bin 641 kişi hayatını kaybetti.

KOLOMBİYA'DA MEKANİK SOLUNUM CİHACI GELİŞTİRİLDİ

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Sabana Üniversitesi mühendisleri tarafından mekanik solunum cihazı geliştirildi. Valf ve basınç sensörlerinden oluşan ve sadece küçük bir mikrodalga boyutunda olan bu cihaz; plastik tüp yoluyla hastanın ciğerlerine pompalanan oksijen miktarını düzenlemeyi hedefliyor. 2 bin dolara üretilen solunum cihazının, ülkede ticari bir amaç gözetmeden yalnızca “acil durum önlemi” olarak üretime başlanması planlanıyor.

ABD'DEKİ EN YAŞLI TÜRKİYELİLERDEN SAFA MEDİHA SÜLEYMAN YAŞAMINI YİTİRDİ

ABD’de yaşayan en yaşlı Türkiyelilerden biri olan 100 yaşındaki Safa Mediha Süleyman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Türkiye'den 75 yıl önce ABD'ye giden ve Illinois eyaletine bağlı Şikago kentinde yaşayan Safa Mediha Süleyman'ın ölümü sevenlerini üzdü.

Şikago merkezli Türk Amerikalı Kültür Derneğinin (TACA) de kurucularından olan Süleyman'ın cenazesinin 20 Nisan'da Şikago'daki Türk mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurt dışında ölen Türk vatandaşların sayısı 320'ye çıkarken, ABD'de 13 Türk'ün hayatını kaybettiği belirtiliyor.

POMPEO'NUN SALGINA KARŞI TELEFON DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ve iş birliği kapsamında Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar Dışişleri Bakanlarıyla görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo'nun, Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el Muhammed el Sabah, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nihyan ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon ile görüşme yaptığını açıkladı.

Açıklamada, Pompeo'nun, Kuveytli mevkidaşı el Sabah ve Katarlı mevkidaşı Al Sani ile bölgesel sorunların yanı sıra Covid-19 salgını ile mücadelede ABD ile yaptıkları iş birliğine vurgu yaptığı belirtilirken, ülkelerinin ABD ile olan güçlü ilişkileri ve Amerikan vatandaşlarının ülkelerine dönmesi konusunda verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ettiği aktarıldı.

BAE Dışişleri Bakanı Al Nihyan ile de görüşen Pompeo'nun, yine salgın konusunda iş birliğinin önemine değindiği ifade edilerek, bölgesel sorunlar ve İran'ın zararlı faaliyetleri noktasında iş birliği konularının da ele alındığı kaydedildi.

LÜBNAN'DA MALİ TEŞVİK PLANI HAZIRLIĞI

Lübnan, koronavirüsten (Covid-19) kaynaklanan sosyal yükün karşılanması için 796 milyon dolarlık bir teşvik planı hazırlığı yapıyor.

Başbakan Hassan, Diyab televizyonuna yaptığı açıklamada, gelecek günler içinde 796 milyon dolarlık bir sosyal teşvik paketi hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Diyab, koronavirüs nedeniyle oluşan sıkıntıların ortadan kaldırılmasının hedeflendiği sosyal güvence paketinin uygulamaya konulacağı tarih konusunda bir tarih vermedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize ilişkin yaptığı yorumda, halkın rahatı için tüm çözüm yollarının incelendiğini belirten Diyab, geçmişte yapılan yanlış mali hesaplamalar ve borçlanmalardan dolayı halkın bunun bedelini ödediğine dikkat çekti.

Maliye Bakanlığının IMF ile iletişimde olduğunu aktaran Diyab, mali krizle mücadele için hazırlanan projeye ilişkin olumlu karşılık aldıklarını ifade etti.

?Ekonomik durum nedeniyle protesto

Öte yandan salgın nedeniyle daha önce alınan tedbirlere rağmen ekonomi ve yaşam koşullarının kötüye gitmesi protesto edildi.

Lübnan ekonomisinin kötü gidişatı ve yetersiz hayat şartlarına Covid-19 tedbirlerinin olumsuz etkisi de eklenince Trablus ve Sayda kentlerinde çok sayıda Lübnanlı salgın önlemlerine rağmen gösteri düzenledi.

Sayda kentinde toplanan göstericiler, "Yemek istiyoruz, yaşamak istiyoruz, karantina istemiyoruz" sloganları attı.

Trablus'taki Nur Meydanı'nda toplanan onlarca kişi de ülkede gittikçe kötüleşen toplumsal ve ekonomik koşulları protesto etti.

Salgın sonrası ekonomik koşulların daha da kötüleştiğini belirten göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde