Korkut Eken’e 15-20 bin dolar verdim

Korkut Eken’e 15-20 bin dolar verdim

İşadamı Hamoğlu, 2. Susurluk soruşturması kapsamında ifade verdi.

Korkut Eken’e 15-20 bin dolar verdim
16px
24px
19.11.2011 16:44
ABONE OLgoogle

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, “Ölüm listesinden çıkmak için Korkut Eken’e para verdi” dediği eski kumarhaneci, işadamı Ahmet Hamoğlu, Ankara’da yürütülen ikinci Susurluk soruşturması kapsamında tanık olarak ifade verdi.

Özel yetkili Savcı Hakan Yüksel’e yaklaşık iki saat ifade veren Hamoğlu, daha sonra Ankara Adliyesi’nden ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamoğlu, Korkut Eken’e para verdiğini doğrulayarak ifadesinde bu konuya açıklık getirdiğini söyledi. Hamoğlu, “Basına ne söylediysem savcıya da aynısını söyledim, kıvırarak konuşmayı sevmem” dedi. Hamoğlu, para olayından sonra Korkut Eken’le görüşmediğini de belirtti.

İfade öncesi Cumhuriyet’e de konuşan Hamoğlu, “Korkut Eken, paraya sıkıştığını söyleyerek benden para istedi. Ben de 15-20 bin dolar para verdim. Bunun ölüm listesiyle ilgisi yok. Ben o dönemde sıkıntıda olduğunu söyleyen herkese yardım ediyordum. Camiye, okula para yardımında bulundum” ifadelerini kullandı. Edinilen bilgiye göre, Hamoğlu’nun ifadesinde “Korkut Eken’in bulunduğu konum nedeniyle” para verdiğini söylerken buna karşın parayı daha sonra geri almadığını söylemesi dikkat çekti.

Savcının “Kürt işadamlarına yönelik ölüm listesi konusunda bilgisinin olup olmadığını” sorması üzerine Hamoğlu, böyle bir listeyi görmediğini ancak duyumlar aldıklarını belirterek “O dönem koşullar zordu. Bazı şeyleri hissediyordunuz” dedi. Hamoğlu, faili meçhul cinayetlerin yaşandığı 1990’lı yılların ilk yarısı için “O dönemde devlet yoktu. Mafya her yerdeydi. Şimdi devletin varlığını hissediyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde