Korkunç kasırga 240 kilometre hızla geliyor, marketler talan edildi

Korkunç kasırga 240 kilometre hızla geliyor, marketler talan edildi

Atlas Okyanusu’nda Florida eyaletine doğru ilerlerken yönünü ABD’nin diğer güneydoğu eyaletlerine çeviren Dorian Kasırgası’nın önümüzdeki günlerde gücünü koruyarak ilerlemeye devam edeceği bildirildi.

Korkunç kasırga 240 kilometre hızla geliyor, marketler talan edildi
16px
24px
01.09.2019 05:49
ABONE OLgoogle

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dorian'ı Kategori 4 düzeyinde kasırga olarak tanımlarken, fırtınanın şiddetinin deniz üzerinde zaman zaman azalıp yükselebileceğine işaret ediyor. Merkez ayrıca Bahama Adaları'na yaklaşan kasırganın deniz seviyesini 3 ile 5 metre arasında yükseltebileceği ve hayati tehlikeye yol açacağı uyarısında da bulunuyor. Kasırganın kıyılarda tahrip edici düzeyde dev dalgalara da yol açması bekleniyor.

Kasırga Florida eyaletinin yaklaşık 600 kilometre doğusundan seyrederek saatte 13 kilometre hızla kuzeye doğru ilerliyor. Yavaş ilerleyen kasırgaların karaya çıktıktan sonra daha yüklü miktarda yağış bırakarak ölümcül su baskınlarına yol açmasından korkuluyor.

TRUMP OHAL İLAN ETTİ

Kasırganın merkezindeki rüzgar hızıysa saatte 220-240 kilometreyi buluyor. Bahama Adaları'nda kasırga uyarısı çıkarılırken, Başkan Donald Trump da Florida eyaleti için acil durum ilan etti. Bahamalarda aynı zamanda kıyıya yakın kesimlerde halka tahliye uyarısı yapıldı. Adalarda, mağdurların sığınabileceği barınaklar oluşturuluyor. 

Hızını artırarak kuzeye doğru ilerleyen Dorian kasırgasının bazı bölgelerde ölüme sebep olabileceği açıklandı.

Florida'daki acil durum ilanıysa, ABD federal hükümeti ödeneklerinin eyalete aktarılmasının, başka eyaletlerden Ulusal Muhafız birliklerinin yardım çalışmaları için görevlendirilmesinin ve motorlu araç sürücülerine yakıt tedarikinin önünü açıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde