Korkmaz Yiğit'in arazisini kim aldı!

Korkmaz Yiğit'in arazisini kim aldı!

Korkmaz Yiğit Grubu'ndan TMSF'ye geçen Ispartakule’deki araziyi kim aldı?

Korkmaz Yiğit'in arazisini kim aldı!
16px
24px
31.07.2012 08:17
ABONE OLgoogle

Ukra İnşaat, TMSF’den 58 milyon TL'ye arazi satın aldı. Yüzde 80 Ukra İnşaat, yüzde 20 Evra Group ortak girişimiyle 58 milyon TL’ye alınan arazinin satışı 25 Temmuz’da yapıldı. Ispartakule mevkiinde toplam 46 bin 245 metrekarelik üç parsel satın alan Ukra İnşaat, bölgede 1000 konutluk bir proje yapacak. Projenin temeli eylül ayında atılacak.

 Ispartakule mevkiinde yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarını sürdüren Ukra İnşaat, Evra Group ortak girişimiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Ispartakule’deki arazisini 25 Temmuz Çarşamba günü satın aldı. Korkmaz Yiğit Grubu'ndan TMSF'ye geçen arazi, geçtiğimiz aylarda  43 milyon TL'den ihaleye çıkarılmış fakat alıcı bulamamıştı. İkinci ihalede ise Ukra İnşaat 58 milyon TL ödeyerek arazinin sahibi oldu.

Yüzde 80’i Ukra İnşaat ve yüzde 20’si Evra Group’a ait olan ortaklık girişimi, Ispartakule mevkiindeki TMSF arazisi için 58 milyon TL ödedi. Toplam 46 bin 245 metrekarelik üç parsel satın alan ortak girişim, bölgede 1000 konutluk proje yapacak.

Eylül ayının ilk yarısında projenin temelini atmayı planladıklarını aktaran Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, “Ukra İnşaat olarak bugüne dek hayata geçirdiğimiz tüm projelerde farkımızı sergiledik. Örneğin Esenyurt’ta ofis ve yaşam alanları sunduğumuz projelerimiz bulundukları bölgelerde çehrenin değişmesine olumlu etki etti. Şimdi yatırım rotamızı Ispartakule mevkiine çevirdik. Buradaki yeni projemiz de Ukra kalitesi ve güvencesiyle yaşam standardını yükseltecek” diye bilgi verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde