Koreli çelik devi Türkiye'ye yatırıma geliyor

Koreli çelik devi Türkiye'ye yatırıma geliyor

G-20 zirvesi kapsamında haftasonunu Seul'de geçiren Başbakan Erdoğan, yurda yatırım müjdesiyle döndü.

Koreli çelik devi Türkiye'ye yatırıma geliyor
16px
24px
16.11.2010 08:25
ABONE OLgoogle

Başbakan Güney Koreli POSCO'yu yatırıma çağırdıklarını belirtirek '2011'de gerçekleşecek, boyutu ve istihdam açısından önemli bir yatırım olacak' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 toplantılarına katılmak için gittiği Güney Kore'den yatırım müjdeleriyle döndü. Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen G-20 zirvesinin tamamlanmasının ardından, Güney Koreli 18 şirketin CEO'suyla buluşan Başbakan Erdoğan burada dünyaca ünlü şirketler Hyundai ve POSCO'nun da yöneticileriyle bir araya gelmişti. Buradan Bangladeş'e geçtikten sonra Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde yaptığı basın toplantısında, paslanmaz çelikte dünyanın en iyisi olan Güney Koreli POSCO ile yaptığı görüşmelerin detaylarını açıkladı.

Erdoğan 'Onları Türkiye'de ciddi bir yatırıma davet ettik. Söz konusu şirket yöneticileri de bunu çok olumlu karşıladı. Onlara destek vereceğimizi söyledik. Güney Koreli şirket 2011 içerisinde projelerini tamamlamak kaydıyla yatırımlarını gerçekleştirecek. Boyutu ve istihdam açısından önemli bir yatırım olacak' dedi.

'En Az Gelişmişler' de temsil edilsin

BAŞBAKAN Erdoğan 'G-20 zirvesinde Türkiye için öncelik taşıyan hususlar arasında bulunan uluslararası mali kuruluşların reformu ağırlıklı olarak ele alındı. Ülkemizin de çabalarıyla G-20 gündemine alınan kalkınma ve en az gelişmiş ülkeler konuları da ayrıntılı şekilde gözden geçirildi. Mayısta Türkiye'de 'En az gelişmiş ülkeler zirvesi' yapılacak ki yaklaşık 6 bin kadar katılım bekleniyor. Bu çerçevede günümüzde etkinliği artan gelişmekte olan ülkelerin uluslararası mali kuruluşlarda daha etkin şekilde temsil edilebilmelerine dikkat çektik. Küresel düzeyde kalkınmanın ancak en az gelişmiş ülkelerin sorunlarının da ele alınmasıyla gerçekleştirilebileceği yönünde görüş bildirdik.'

Hyundai ile de yatırım konuştular

GÜNEY Kore Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerde ilişkilerin gözden geçirildiğini belirten Erdoğan 'Toplantılarda serbest ticaret anlaşması ve nükleer antlaşmalar olmak üzere ülkelerimizi ilgilendiren askeri, ekonomik, ticari ve kültürel konuları ele aldık. Kore'nin önemli CEO'larıyla toplantılar yaptık. Seul'de Kore'nin en büyük kuruluşu Hyundai Motor Company'nin sahibi ve yönetim kurulu başkanı ile görüşmemiz oldu. Kendisiyle genişçe Türkiye'deki mevcut yatırımlarını nasıl ileriye taşıyacağını konuştuk. Hyundai bu adımları atacak olursa, Türkiye açısından Kore ile ilişkilerde çok çok daha iyi duruma gelmiş olacağız' şeklinde konuştu.

30 bin çalışanı bulunuyor

POSCO, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci çelik üretecisi konumunda. l ŞİRKETİN merkezi Seul'de bulunuyor. Aynı zamanda ABD'de faaliyet gösteren USS-POCO şirketinin de U.S. Steel ile birlikte ortağı. l KURULUŞ tarihi 1968. Güney Kore hükümeti ve TaeguTec şirketinin ortaklığında faaliyet geçmiş. l İLK üretime başladığı tarihte POSCO'nun çalışan sayısı 39. Bugün ise şirket 29.648 kişiye istihdam sağlıyor. l SLOGANI, 'Madenler sınırlı, yaratıcılık sınırsız' l ŞİRKETİN en büyük müşterisi ülkeninde en büyük sektörü konumundaki otomotiv. Aynı zamanda gemi üreticileri de POSCO'nun müşterileri arasında. l ASYA'nın en fazla kar marjına sahip çelik üreticisi. l 2009 YILINDA yaptığı çelik üretemi 29 milyon tonun üzerinde. 2009 cirosu 24 milyar dolar, net karı ise 3 milyar dolar civarında.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde