‘Konutta rekor yılından sonra fırsat yılındayız’

‘Konutta rekor yılından sonra fırsat yılındayız’

Gayrimenkulde 1 milyon 341 bin 453 adetle yeni bir tarihi rekor kırılmasını yorumlayan Ahmet Akbalık, "“Gayrimenkul sektörü ‘Türkiye ekonomisinin lokomotifi” olduğunu bir kez daha gösterdi, gelecek için umut verdi” dedi.

‘Konutta rekor yılından sonra fırsat yılındayız’
16px
24px
24.01.2017 08:13
ABONE OLgoogle

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Gayrimenkul sektörü ‘Türkiye ekonomisinin lokomotifi” olduğunu bir kez daha gösterdi, gelecek için umut verdi” dedi.

Faizlerde atılacak ilave adımlar ve yabancıya vatandaşlık verilmesini sağlayan yönetmelik değişikliğinin ardından, 2017’de satışların daha da artacağını söyleyen Akbalık, “2017 yatırım fırsatlarının değerlendirilmeye başlayacağı yıl olacak” diye konuştu.

Konut satışlarında tarihi rekor: 1 milyon 341 bin
 
Aralık 2016 Konut Satış İstatistiklerinin açıklanmasıyla 2016’da 2015’e göre yüzde 4 artış ve 1 milyon 341 bin 453 adetle yeni bir tarihi rekor kırılmasını yorumlayan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Gayrimenkul sektörü ‘Türkiye ekonomisinin lokomotifi’ olduğunu bir kez daha gösterdi. Talebin bu kadar hızlı toparlanması, ülkemize ve yarınlarımıza olan güvenin en önemli göstergesi. Sektörümüz, bu başarılı grafikle, gelecek için umut verdi.” dedi.
 
VADELER UZADI, PARANIN MALİYETİ DÜŞTÜ
 
“Geçtiğimiz yıl birçok sektörde yavaşlama yaşanırken, konut sektörü büyümeye devam etti. Satışları tetikleyen en önemli unsur, faizlerde yaşanan düşüş trendi oldu. Paranın maliyetinin düşmesi, vadelerin uzaması ve finansmana erişimin kolaylaşmasıyla birlikte, konut üreticilerinin düzenlediği kampanyalar, ertelenen satın alma kararlarını yoğun bir talebe dönüştürdü. Konjonktüre rağmen, talebin bu kadar hızlı toparlanması, ülkemize ve yarınlarımıza olan güvenin en önemli göstergesi. Sektörümüz, bu başarılı grafikle, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi” olduğunu bir kez daha gösterdi, gelecek için umudumuzu daha da güçlendirdi”
 
“Konut, ülkemizde bir tüketim ürünü olmaktan çok güvenilir bir yatırım ve tasarruf aracı. Bu nedenle yatırımcılar açısından cazibesini sürekli koruyan konuta olan talebin, artarak devam etmesini bekliyoruz. 2016’da ulaştığımız başarı grafiğinin, daha önce ertelenen taleplerin devreye girmesiyle, 2017’de daha da yükseleceğini öngörüyoruz.”
 
“Uzun vadeli ve uygun kredi olanakları müşterinin ev almasını tetikliyor. Döviz kurundaki dalgalanmanın durulması ve faizlerde atılacak ilave adımlarla, 2017’nin, daha da hareketli bir yıl olacağını, yeni bir rekoru beraberinde getireceğini öngörüyoruz. Yanı sıra 2017’de sektörü hareketlendirecek bir diğer konu, yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi. Bu anlamda 2017, sunulan yatırım fırsatlarının değerlendirilmeye başlandığı bir yıl olacak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde