Konut yaza tam gaz giriyor

Konut yaza tam gaz giriyor

Gayrimenkul sektörü, ramazan ayı ve seçimler nedeniyle durgun geçmesi beklenen yaz dönemi için iddialı kampanyalar hazırlıyor.

Konut yaza tam gaz giriyor
16px
24px
16.04.2011 10:40
ABONE OLgoogle

2010 yılının en fazla büyüyen sektörlerinden biri olarak ekonomiye büyük katkı sağlayan konut ve inşaat sektörünün gözü kulağı rehavetle geçecek yaz aylarında. Yazı zaten konut satışları anlamında ciddi düşüşlerle geçiren sektörün sırtına bu yıl bir de seçim ve ramazan durgunluğu eklenecek. Tüm bunlarla birlikte konut sektörü bu yaz katmerli zorluk yaşayacağa benziyor.

Ancak yılbaşından bu yana hazırlıklarını yapan konut üreticilerinin eli sağlam, yani sektör tüm bunlara rağmen yaz aylarından bile umutlu. Firmalar, özel kampanyalar ve uygun ödeme koşullarıyla yaz rehavetini bir nebze de olsa hafifletmeyi planlıyor. Sektörün ortak görüşü ise yazın satışlar düşse bile, yılın 4. çeyreğinde bunun kat kat telafi edileceği yönünde… Geçen yıl toparlanarak, krizin yaralarını tamamen saran inşaat sektörü, bu yıl da rüzgârı arkasına alarak hızla koşmayı planlıyor. Koşunun sonunda ise, tahminlere göre yüzde 20 büyüme var…

‘Kat kat telafi ederiz’
Yazın konut satışlarının pek hareketli geçmeyeceğini belirten Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bu yıl seçim ve ramazanın da eklenmesiyle sektörün biraz daha zorlanacağı görüşünde. Ancak bu rehaveti çeşitli kampanyalar yaparak en hafif seviyede yaşamayı hedeflediklerini belirten Özyurt, “4. çeyrekte ise bunları kat kat telafi ederiz. Sektör bu yılı tahminen yüzde 20 büyümeyle kapatır” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde