Konut operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında

Konut operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında

Esenyurt'ta, Tuzla'da yüzlerce kişiye maketten konut satan Makrom Yapı İnşaat firması hakkında şok gelişme...

Konut operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında
16px
24px
26.08.2015 22:17
ABONE OLgoogle
Aralarında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'da dahil toplam 17 yönetici yapılan operasyonla gözaltına alındığı kaydedildi. Gündeme bomba gibi düşen Makrom Yapı haberinin ayrıntıları belli olmaya başladı

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Ekipleri  tarafından bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı.

Özellikle Esenyurt ve Tuzla'da teslim etmesi gerekin yüzlerce konutu bulunan şirketin Makrom Yapı olduğu öğrenildi. Televizyon, gazete ve internet gibi mecralarda sanatçı Petek Dinçöz'lü reklamlarıyla maket üzerinden yüzlerce konut satan Makrom Yapı İnşaat firması hakkında bomba gelişme bu sabah itibariyle kamuoyuna duyuruldu.

Maketten konut mağdurları tarafından yapılan suç duyurularıyla hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın da olduğu gelen haberler arasında.

Maket üzerinde satışa yapılan konut sayısı 700 olarak ifade ediliyor. Habertürk.com.'da yer alan Nihat Uludağ imzalı haberde göre ise 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltı kararı verilen kişi sayısı 24.

Şüpheliler projesi bile olmayan evlerin satışını yaparak milyonlarca lira dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Makrom Yapı'dan ev alan kişiler geçtiğimiz aylarda savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu. 

YÜZLERCE MAĞDURLAR ŞİKÂYET ETTİ



Bir kısım mağdur adına 4 ay kadar önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Av. Orhan Boran, söz konusu operasyonun da bu suç duyurusu sonrası yapıldığını kaydetti. Gözaltına alınma kararı bulunan isimler arasında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın yanı sıra şirket yöneticileri E.T ve A.T. ve arsa sahibi A.K. ile M.K. kardeşlerin de bulunduğu kaydedildi.



Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında şirketin sahibi Lütfü Bakırcı'nın (ortada) da olduğu öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde