Konut kredisi faizleri 16 ayın zirvesine çıktı

Konut kredisi faizleri 16 ayın zirvesine çıktı

Merkez Bankası'nın verilerine göre konut kredisi faizleri Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Konut kredisi faizleri 16 ayın zirvesine çıktı
16px
24px
17.11.2017 21:15
ABONE OLgoogle

Ekonomi kamuoyunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin indirilmesi yönündeki son çağrıları konuşulurken, kredi faizlerinin yukarı yönlü ivmesinin sürdüğü görülüyor. 

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre 10 Kasım haftası itibariyle bankaların uyguladığı konut kredisi faizlerinin ağırlıklı ortalaması yüzde 13,11 oldu. Böylelikle konut kredisi faizleri 12 Ağustos 2016 haftasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 

Bankalardan satılık 10 bin konut! Rekor hangi bankada?

Bu yıl bankalar tarafından uygulanan konut seferberliğinin etkisiyle konut kredi faizlerinde gerileme ivmesi olmuş, Mart ayında ortalama konut kredisi faizleri yüzde 11'in altına kadar gevşemişti.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü gazetecilere yaptığı değerlendirmelerde kamu bankaları ile faiz konusunda bir araya gelebileceklerini belirtmişti. 

Erdoğan, "Faizi yükselterek kendi kârını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor. Onun umurunda değil. Şu anda maalesef bu süreç hâlâ devam ediyor. Belki önümüzdeki hafta Sayın Başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip çok kararlı adım atıp bu faiz lobisinin de bu faizlerin de üzerine gitmekte kararlıyız” ifadelerini kullanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde