Konut fiyatları kaybettirmeye devam ediyor

Konut fiyatları kaybettirmeye devam ediyor

Konut fiyatlarındaki artış hızı enflasyonun gerisinde kalmaya devam ediyor.

Konut fiyatları kaybettirmeye devam ediyor
16px
24px
29.01.2018 13:48
ABONE OLgoogle

Konut fiyatları Kasım ayında yıllık olarak yüzde 11,33 artış kaydetti.

Böylelikle konut fiyatları artış hızı Kasım ayında tüketici fiyatları endeksi tarihinin en yüksek seviyesine çıkan yüzde 12,98'lik enflasyonun gerisinde kalarak reel olarak yatırımcısına kaybettirdi. 

Konut fiyatları Eylül ayından bu yana enflasyonun gerisinde artış kaydediyordu. Kasım ayı ile birlikte konut fiyatlarındaki reel kayıp dönemi 3 aya yükseldi. 

Merkez Bankası verilerine göre Kasım ayında konut fiyatları aylık olarak yüzde 0,41 arttı. 

Şehirler özelinde bakıldığında ise İstanbul'da konut piyasasındaki durgunluğun dikkat çekici boyutlara ulaştığı görüldü. Endeks verilerine göre Kasım'da İstanbul'da konut fiyatları yıllık olarak yüzde 5,87 artış kaydetti. Böylelikle İstanbul'da fiyatlar endeks tarihinin en düşük artış hızını kaydetmiş oldu. 

Ankara'da konut fiyatları yıllık olarak yüzde 7,16 artış gördü. Üç büyük şehir arasında İzmir yine diğer büyüklere fark attı. Şehirde konut fiyatları Kasım ayında yıllık olarak yüzde 19,51 arttı. 

Kasım'da Türkiye de konut satışları yüzde 7,5 gerilemeyle 122 bin 732 olarak gerçekleşmişti.

Konut satışlarında, İstanbul 19 bin 939 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya  sahip olmuştu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 bin 200 konut satışı ve yüzde 11,6 pay ile Ankara, 7 bin 360 konut satışı ve yüzde 6 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 16 konut ile Ardahan ve 51 konut ile Şırnak olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde