Konut alacaklara devletten büyük müjde

Konut alacaklara devletten büyük müjde

Başbakan Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" müjdesi verdi.

Konut alacaklara devletten büyük müjde
16px
24px
27.01.2015 20:50
ABONE OLgoogle
Davutoğlu, “Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa, orası bizim büyükelçiliğimizdir” diye konuştu.

Davutoğlu, İnşaat Sektörü Zirvesi’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

YURT DIŞINDAKİ ŞANTİYELER BÜYÜKELÇİLİKTİR

“İnşaat sektörü tarihin ilk anından beri var. En çok istihdam sağlayan sektördür. İç ve dış boyutta stratejik bir sektördür. Başbakanlık olarak meselelerinizle doğrudan ilgileneceğiz. Projeleriniz ile yurtdışında da büyükelçilik vasıtasıyla ilgileneceğiz. Sizin yurtdışında, önünde Türk bayrağı dalgalanan şantiyeniz bizim büyükelçiliğimizdir. Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa orası bizim büyükelçiliğimizdir. Bu aziz vatan her köşesiyle bir hazinedir. Körfezin bütün petrolleri bize verilse, bir tek İstanbul’un değerini karşılamaz. Şirketlerimiz uzun vadeli projelere giriyorlarsa bu bize olan güveni gösterir.

İMAR YASASI

Mevzuat konusunda herhangi bir aksama varsa bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. İmar yasasını sizinle tartışmaya açıyorum. İmar yasasının en önemli ayağı şeffaflıktır.  Öngörülebilirliktir. Kararların ve kuralların net olması lazım. Biz hak edişleri günü gününe veriyoruz. Ama düşük teklifle ihale alarak sonra tekrar tekrar arttırıma gitmek, güven olayını gündeme getirir. Sektörde müşavirlik konusu en önemli eksiğimizdir. Katma değer alanlarına girin. Alt sektörlerin desteklenmesi ve arttırılması sizden beklentilerimizdir.

TALEPLERİNİZ YERİNE GETİRİLECEK

İş sağlığı ve güvenliği meselesi sektörün sorunudur. İş kazalarının çoğu bu sektörde oluyor. Kanunu çıkartmak kolay, önemli olan o kanuna sahip çıkmaktır. İnsanın estetiği ahlaktır. Şehirlerin estetiği imardır. Sizin hazırladığınız bildirgeyi hükümet bildirgesi olarak kabul ediyorum. Altına ben de imzamı atıyorum. Talepleriniz yerine getirilecektir. Bizimde sizden isteğimiz çalışanlarınızı bilinçlendirmenizdir. İmar bir imza ile değer kazanmışsa vergilendirilecek. Kimsenin hak ettiğinden fazla bir şey almaması, ama az da almaması için gereken düzenlemeler yapılacak.

KONUT ALACAKLARA YÜZDE 15 DESTEK

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonunda, konut kredileriyle ilgili yeni teşvik kararını da şu sözlerle duyurdu:

"Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Hatırlarsanız, Aile ve Sosyal Hayatı Koruma programında 'Çeyiz Hesabı' ilan etmiştik. Aile, bir çocuğun evlenmesi için ya da belli bir yaştan sonra bir hesap açıp para biriktirmeye başlarsa 18 yaşına geldiğinde, evlenirken onun yüzde 15'ini devlet verecek dedik. Benzer şekilde, 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa üç yılda, beş yılda, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. Diyelim, hesap açtı, üç sene içinde 50 bin lira biriktirdi. Ama konut almak şartıyla açılan bir hesap. Sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiği o para, 50 bin liraysa yüzde 15'i nispetinde ona katkıda bulunulacak. Böylece, 57 bin 500 lira olacak. 100 bin liraysa 15 bin lira. Devlet onu verecek. Böylece tasarrufu teşvik anlamında da peşinatları kolay yatırmak anlamında da teşvik mahiyeti taşıyacak."

İnşaat sektörüyle gurur duyduklarını dile getiren Davutoğlu, konuşmasını sektör temsilcilerine başarı dileyerek tamamladı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde