Konukoğlu'ndan şaşırtan itiraf

Konukoğlu'ndan şaşırtan itiraf

Şimdiye kadar hep tekstil sektörüyle tanınan Sanko Holding Başkano Konukoğlu'ndan ilginç çıkış

Konukoğlu'ndan şaşırtan itiraf
16px
24px
18.04.2010 12:38
ABONE OLgoogle

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ''Ben istiyorum ki amiral gemimiz makine sanayi olsun, çünkü Türkiye'nin geleceği hakikaten makine sanayi'' dedi. 

     Konukoğlu, Sanko Makina'nın yeni ürünü ''SNK Beko Loder'' kazıcı yükleyici iş makinesinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, Sanko Makina'nın Gaziantep'te kurulmasının amacının ağır sanayiyi, makine sanayiyi kente yerleştirmek olduğunu belirtti. 

     Yatırımla birlikte yan sanayiyi de geliştirmeyi ve Gaziantep'e başka imalatçıları da çekmeyi hedeflediklerini dile getiren Konukoğlu, bu yatırımı Gaziantep'te değil İstanbul, İzmir ya da Bursa'da kurmaları halinde daha fazla kar edebileceklerini ifade etti. 

     ''Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep'' deyişini yaptıkları işlerle ortaya koymaya çalıştıklarını bu nedenle bu yatırımı Gaziantep'te yaptıklarını dile getiren Konukoğlu, şöyle konuştu: 

     ''Gaziantep'te kurduğumuz bu modern üretimi, Türkiye'de Beko Loder'i bir yıldız haline getireceğiz. Yani Gaziantep'te makine sanayide Türkiye'nin yıldızı haline gelmesi lazım. Bunun öncülüğünü yapacağız. Yan sanayideki arkadaşlarımıza da yardımcı olacağız. Bunun hepsini bizim yapmamız mümkün değil. SNK modeli kullanıcıya da büyük kolaylık sağlayacak. İçinde radyosu, teybi, kliması ısıtıcısı var. 

     Ben işletmede de çalıştım. Hep hayal ederdim. Acaba bu kaynağın bu otomatik bir şey olsa da kendi kendine kaynatsa diye. O hayaller bugün gerçek oldu. Tesisi gezdiğinizde otomatik robotların nasıl kaynak yaptığını, nasıl hata yapmadığını görüyorsunuz. Artık her şey otomasyona döndü. Biz dünyanın en iyi teknolojisini Gaziantep'e kurduk. Bütün dünyada bunu tanıtacağız. Ana hedefimiz Türkiye'nin yıldızı olmakla birlikte dünyaya açılmak. Gaziantep'in penceresini bir de makine sanayiden dünyaya tanıtmak.'' 

     Konukoğlu, Sanko'nun sadece tekstilci değil makineci ve enerjici olduğunu ancak amiral gemilerinin tekstil olduğunu belirterek, ''Ama ben istiyorum ki amiral gemimiz makine sanayi olsun, çünkü Türkiye'nin geleceği hakikaten makine sanayi. Yani makine yapan makineleri imal etmek, yapılan makineyi alıp üretmek değil. Bizim ana gayemiz bu'' diye konuştu. 

     Konukoğlu, tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, yapacakları otomotiv yatırımından neden vazgeçtiklerine ilişkin sorusu üzerine ise anlaştıkları fabrikanın iflas ettiğini, şimdi makine sanayisine yöneldiklerini belirten Konukoğlu, ileride karşılarına çıkacak bir şansı değerlendirebileceklerini kaydetti. 

     Ürettikleri makineyi birçok kez denediklerini ve makineden şüpheleri olmadığı için markalarını koyduklarını dile getiren Konukoğlu, yurt dışında yatırıma ilişkin soru üzerine ise ''Yurt dışı yatırımımız şu anda yok ama yılların neyi getireceğini bilemem. Ama şu anda Gaziantep'i bir dolduralım'' dedi. 

     Konukoğlu, SNK Beko Loder'in üretimini 50 milyon dolar civarında bir yatırımla gerçekleştirildiğini ifade etti. 

     Bir gazetecinin, Karadeniz'deki HES'lerle ilgili medyada çıkan bazı haberlere ilişkin sorusu üzerine ise Konukoğlu ''Bugün bizim konumuz makine, bir yerde bir sorun varsa makineyle gider kaldırırız'' dedi.
     Toplantının ardından SNK Beko Loder iş makinesi tanıtıldı. İş makinesi top alarak basket attı, çatal yardımıyla elma ve zeytin aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde