Konukoğlu, hükümetten korkuyor mu?

Konukoğlu, hükümetten korkuyor mu?

Bank Asya’nın kuruluşunda yer alan, bugün ise ne olursa olsun hisselerinden kurtulmak isteyen Konukoğlu’nun, neden böyle bir psikolojiye girdi?

Konukoğlu, hükümetten korkuyor mu?
16px
24px
18.05.2015 08:25
ABONE OLgoogle
Perihan Çakıroğlu'nun yazısı

Korku ve baskı iş insanlarını nasıl etkiliyor?


 Bu ülkede eskiden böyle değildi. Herkes düşüncesini iyi veya kötü açıklar, arkasından baskı ve tehdit geleceğini hesaba katmazdı.

AKP döneminde devran değişti. Her kesim gibi iş insanları da korkudan konuşamaz ya da farklı davranmak gereğini duydu.

İşte size önemli işadamından bir örnek:

İlki Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu.

Geçen hafta sonu Sapanca yakınlarında Başak Traktör Fabrikası’nın en yeni halini görmek için Konukoğlu ile birlikteydim. Kendisiyle TMSF’nin el koyduğu Bank Asya’daki yüzde 2.23’lük hisselerini neden satmak istediğini konuştuk. Bank Asya’nın kuruluşunda yer alan, bugün ise ne olursa olsun hisselerinden kurtulmak isteyen Konukoğlu’nun, neden böyle bir psikolojiye girdiği anlaşılıyor.

Çünkü, Erdoğan ve hükümet, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından ortaya çıkan trajikomik durumlardan rahatsız oldular, karizmayı çizdiler. İstiyorlar ki, bu operasyonları da kendileri gibi herkes “darbe” olarak görsün ve lanetlesin.

Sonuçta Konukoğlu, bir işadamı ve Gülen Cemaati değil de başka bir grupla da ortaklık yapabilirdi. Kanunlar elverdiği ölçüde kimseye “Neden sen böyle yaptın” diye sormak her şeyden önce rekabeti engeller. Konukoğlu, hükümetle arası bozulmasın diye 18 milyon dolar tutan yüzde 2,23’lük hissesini devlete hibe etmeyi bile düşünüyor. Ama kimse ona yardım etmiyor.

Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde