Konsomatrisler Hak-İş’e üye olmuş

Konsomatrisler Hak-İş’e üye olmuş

Hak-İş Başkanı Salim Uslu’nun, TÜSİAD ve TOBB için ‘sivil toplum konsomatrisi’ benzetmesi yapması, iş dünyasını karıştırmıştı.

Konsomatrisler Hak-İş’e üye olmuş
16px
24px
13.09.2010 08:43
ABONE OLgoogle

Hak-İş Başkanı Salim Uslu’nun, Anayasa değişikliği paketi konusunda rengini belli etmeyen TÜSİAD ve TOBB için ‘sivil toplum konsomatrisi’ benzetmesi yapması, iş dünyasını karıştırdı.

İş dünyasında kavgaya neden olan konsomatrislerin, sendikalı oldukları ve sendikanın da Hak-İş’e bağlı bulunduğu belirlendi.

Türk Dil Kurumu’nun Türkçe sözlüğünde,  ‘gazino, bar ve eğlence yerlerinde müşteri ile birlikte yiyip içerek çalıştığı yere kazanç sağlayan kadın’ olarak nitelendirilen konsomatrisler, OLEYİS sendikasının üyesi olarak faaliyet gösteriyor.

Kısa adı OLEYİS olan Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası, DİSK’ten geçen ay ayrılma kararı alarak Hak-İş’e katılma kararı aldı.

Yaklaşık 33 bin üyesi bulunan OLEYİS, bundan sonra hakkını Hak-İş çatısı altında arayacak. Sendikanın az sayıda da olsa konsomatris üyesi bulunduğu öğrenildi.

Böylece, konsomatrislerde dolaylı olarak Hak-İş üyesi olmuş oldular.

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde