Konkordato kararı alan İlyas Şen'e 6 ay mühlet daha aldı!

Konkordato kararı alan İlyas Şen'e 6 ay mühlet daha aldı!

Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan olumsuz dalgalanma birçok işletmeyi mali olarak zor duruma soktu.

Konkordato kararı alan İlyas Şen'e 6 ay mühlet daha aldı!
16px
24px
12.10.2020 09:35
ABONE OLgoogle

Son ÖTV vergisi ile alımı bir hayli güçleşen otomobilde ise satıcılar zor günler geçirirken mali tablosu kötü olan şirketler, konkordato sürecinden çıkamıyor. Otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden biri olan İlyas Şen Şirketler Grubu da konkordatoyu kaldıramayan devlerden biri. Öyle ki yaklaşık 2 yıl önce başvurduğu konkordatodan çıkamayan İlyas Şen, son olarak 6 ay mühlet daha aldı.

Türkiye'de son dönemde dolar ve altın kurunda yaşanan dalgalanma birçok işletme ve şirketi zor durumda bırakıyor. Ekonomide yaşanan bu olumsuz tablonun yanında özellikle ithalat üzerinden ticaret yapan şirketler daha fazla zorluk yaşıyor. Buna ek olarak vergiler de yüklenince işler içinden iyice çıkılmaz bir hal alıyor.

Sıkıntılı sektörlerden biri olan otomotivde işler son gelen ÖTV vergileriyle daha da kötü bir hal almaya başladı. Öyle ki sıfır araç satın almaya gücü yetmeyen vatandaş ikinci ele dahi erişmekte zorluk çekiyor. Hal böyle olunca otomotiv sektöründeki şirketlerin mali tablosu aşağı doğru seyir alıyor.

''5 ŞİRKETİNE KONKORDATO İSTEDİ''

Araç almanın ve satmanın güçleştiği günümüzde Ege'nin en büyük otomotiv devlerinden İlyas Şen Şirketler Grubu'nun devam eden konkordato sürecinde ek mühlet kararı geldi. Yaklaşık iki yıl önce kendisi ve beş şirketi için konkordato talebinde bulunan İlyas Şen, konkordato mücadelesini halen devam ettiriyor.

PAMUKKALE TURİZM'DEN ETKİLENDİĞİ İDDİASI

İlyas Şen'in kendisi gibi konkordato ilan eden Pamukkale’ye araç satımı yaptığı ve firmanın alacağının ödememesiyle zora girildiği öne sürülmüştü. 30 milyon alacağı iddia edilen İlyas Şen, kendisi ve  İlyas Şen Motorlu Araçlar Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, İlyas Şen Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, İlyas Şen Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Şen Ticari Araçlar Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İzmir Bornova Şubesi, Şensan Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olmak üzere beş şirketi için konkordato başvurusunda bulundu. Konkordatosu olumlu bulunan şirkete Burhaniye 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden 3 aylık mühlet çıktı.

SON OLARAK 6 AY UZATMA ALDI

3 aylık tedbirin ardından davanın sonraki duruşmasından da 1 yıllık koruma alan İlyas Şen, toparlanmak için süre buldu. Ancak gelen ÖTV zamları şirketlerin toparlanmasına engel oldu. Mali tabloda beklenen düzelmeyi sağlayamayan şirketin tedbir süresi 6 ay daha uzatıldı.

BİRÇOK BÜYÜK OTOMOBİL MARKASININ SATIŞ TEMSİLCİLİĞİ

Bir sonraki duruşması Mayıs 2021'de görülecek şirket BMC, Man, Iveco, Honda, Opel, Hyundai, Citroen gibi markaların satış temsilciliğini de üstlenmekte.

YARIM ASRI DEVİRDİ

Ege'nin en büyük otomobil firmalarından olan İlyas Şen, 1957 yılında Balıkesir’in Gömeç ilçesinde kuruldu.

Otomotiv sektörünün iddialı oyuncularından olan 8 uluslararası markayla da çalışan şirket, çatısı altında tarım sektöründe de faaliyet göstermekte.

Polemikhaber.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde