Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 bini geçti

Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 bini geçti

Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, konkordato ilan eden şirket sayısının 3 bini geçtiğini ileri sürdü.

Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 bini geçti
16px
24px
01.10.2018 08:31
ABONE OLgoogle

Türkmen Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin kurucusu, Dr.Nedim Türkmen, Sözcü'de "Konkordato ilan eden şirket 3 bini geçti" başlığıyla yayımlanan yazısında "Konkordato talebinde bulunan firmalar iş dünyası içindeki insanları şaşırtmamakla birlikte sokaktaki vatandaşı oldukça şaşırtıyor" ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kriz itirafı: Toparlamaya başladık

"Örneğin, Türkiye'nin en çok iş yapan restoranının nasıl oluyor da konkordato talep edecek noktaya geldiğini sokaktaki vatandaş bir türlü anlamıyor" diyen Türkmen, şöyle devam etti:   TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten konkordato yorumu: Olumsuz bir algıyla etiketlememek lazım

— Ülke genelinde şu ana kadar konkordato başvurusunda bulunup talebi sonuçlanan borçlu sayısı 3 bini geçti. Şu anda mahkemelere yapmış oldukları konkordato talepleriyle ilgili kararları bekleyen ve konkordato talebi için hazırlık yapan borçlu sayısı dikkate alındığında, yıl bitmeden bu sayının 5 bin ila 7 bin arasında olacağını söyleyebiliriz. Türkiye'de krizin gerçek yüzü! Konkordato patladı.. 

— Mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oran ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir sulh anlaşması olan konkordato talebi, niçin bu kadar artmıştır?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde