Kongreler bitti, meşhur Borsa Lokantası kapandı!

Kongreler bitti, meşhur Borsa Lokantası kapandı!

Trabzonlu Rasim Özkanca’nın 1983’te tarihi Borsa Lokantası’nı alarak Lütfi Kırdar Kongre Vadisi’nde açtığı restoran kapandı.

Kongreler bitti, meşhur Borsa Lokantası kapandı!
16px
24px
13.03.2020 08:09
ABONE OLgoogle

İstanbul’un yeme içme alanında efsane adreslerinden biridir Borsa Restoran. Yaklaşık 25 yıl önce kurulan restoranın Boğaz manzaralı masalarında siyasetçisinden sanatçısına, iş insanından esnafına farklı kesimler bir araya gelirdi. Ünlü yazar Yaşar Kemal bu isimlerden biriydi, Kemal’e ayrılan özel masada kimi zaman Zülfü Livaneli’yi kimi zaman çok önemli bir yabancı yazarı görmeniz mümkündü.

Trabzonlu Rasim Özkanca’nın 1983’te tarihi Borsa Lokantası’nı alarak Lütfi Kırdar Kongre Vadisi’nde açtığı restoranda, NATO İstanbul Zirvesi’nde aralarında George Bush’un olduğu 30 devlet başkanı, 140 savunma ve dışişleri bakanı, 200 büyükelçi ağırlanmıştı. Bill Clinton’lu AGİK, Dünya Gazeteciler Birliği-WAN, İslam Kalkınma Örgütü, OECD organizasyonlarında da katılımcılara Türk yemeklerinden oluşan menüyle hizmet verilmişti. Borsa deyince 'Borsa Lokantasını bilirim'

Yıllar içinde Boğaziçi Borsa Restoran’dan sonra Adile Sultan, İstinye Park ve Ankara Next Level’da şubeler açıldı. 2013’te ise Ferit Şahenk’in yeme içme şirketi D’reams, hisselerin yüzde 51’ini aldı. Ancak bir süre sonra önce İstinye Park sonra Next Level şubeleri kapandı. Şimdi de sıra Boğaziçi Borsa’da... Hıncal Uluç'tan TÜRSAB Başkanı'na ağır yazı: Utanma özürlü adam!..

2015 sonrası uluslararası kongrelerin Türkiye’den uzaklaşmasıyla kongre vadisinin boş kalması, ulusal kongrelerde ise Haliç’in tercih edilmesi, müşteri sorunu yaratmıştı. Lütfi Kırdar belediyenin. İşletme ise Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) ait. Birlik de uzun yıllar Borsa’ya olan borçlarını ödemeyince Özkanca tahliyeye karar vermişti.

İşte bu karar bu hafta gerçekleşti. Özkanca Boğaziçi Borsa’ya kilit vurdu.

Özkanca Türk yemeklerine olan gönül bağını Adile Sultan Borsa’yla sürdürecek. Oğlu Umut’un işlettiği Masa ise ailenin farklı kulvarda yol alacağını gösteriyor. 

Jale Özgentürk/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde