Kongre kararıyla birlikte piyasaların aklına takılan 3 soru

Kongre kararıyla birlikte piyasaların aklına takılan 3 soru

Davutoğlu'nun MYK toplantısı sonrası kongre kararını açıklaması bekleniyor. İşte bu süreçte piyasaların aklına takılan sorular.

Kongre kararıyla birlikte piyasaların aklına takılan 3 soru
16px
24px
05.05.2016 15:17
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görüşmesinin ardından gelen kongre kararı sonrası gözler Davutoğlu’nun açıklamasına çevrildi.

Yurt içi piyasaların Ak Parti'nin kongreye gidişiyle birlikte en çok merak ettiği sorularsa şöyle;

1.    Erken seçim olacak mı?

Bu sabah Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Cemil Ertem’in yaptığı açıklama ile bu sorunun cevabı aydınlanmış görünüyor. Ertem, ekonomi programını ve ekonomi yönetimini etkileyecek bir durumun olmadığını belirtti ve erken seçim olasılığını da yok olarak gördüğünü aktardı.

2.    Ekonomi kadrolarınde değişiklik olacak mı?

Senaryolara göre olağanüstü kongrenin yapıldığı güne kadar Başbakanlık görevini sürdürmesi beklenen Davutoğlu, genel başkanlığı devrettikten sonra Başbakanlığı da bırakacak.

Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan da kongrede genel başkan seçilen isme hükümeti kurma görevini verecek. Böylece, istifa olmadan yumuşak bir geçiş sağlanacak. Kaynaklara göre Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’na yakın isimlerle yollarını ayırabilir ve kabinede büyük çaplı olmasa da değişiklik bekleniyor.

3.  Yeni Başbakan kim olacak?

Mayıs ayında kongre yapılacağını açıklaması beklenen Davutoğlu’nun kongrede aday olmayacağı aktarılıyor.

Abdülkadir Selvi bugün Hürriyet’te yayınlanan yazısında, kulislerde Davutoğlu’nun yerine gelmesi için 5 ismin geçtiğini aktardı. Bu isimler; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde