Komutanlardan Çocuk Bayramına boykot

Komutanlardan Çocuk Bayramına boykot

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları Genel Kurula gelmedi.

Komutanlardan Çocuk Bayramına boykot
16px
24px
23.04.2010 18:53
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, özel gündemle toplanan TBMM Genel Kuruluna katıldı.

 Sabah kutlamalarında hazır bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları ise Genel Kurula gelmedi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in birleşimi yönettiği TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler, yaklaşık 1,5 saatte tamamlandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine ayrılan locada yerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu, daha sonra Şahin açış konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ü AK Parti ve BDP'li milletvekilleri alkışlayarak karşılarken, MHP'liler ayağa kalkmakla yetindi. CHP'li milletvekillerinin ise ayağa kalkmadığı ve alkışlamadığı görüldü.

Şahin'in 15 dakika süren konuşmasının ardından sırası yla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit ve Türkiye Partisi Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk söz aldı. DP'nin Meclisteki tek temsilcisi olan Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ise konuşmadı. En uzun konuşmayı, 19 dakika ile Baykal yaptı.

AK Parti'den istifa ettikten sonra Türkiye Partisi'ne geçen Öztürk'ü, kürsüye gelişinde bazı AK Parti'li milletvekilleri alkışladı.

Görüşmeleri izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil eşlik etti. Sabah kutlamalarında kabulde hazır bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Genel Kuruldaki görüş melere katılmadı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, eski milletvekilleri, bürokratlar, yabancı misyon şefleri de görüşmeleri izledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, görüşmeleri eşi ve çocuğuyla birlikte locadan izlemeyi tercih ederken, bir grup Kore gazisi de dinleyici locasından konuşmaları takip etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, görüşmeler sürerken Bakanla Kurulu sıralarına giderek elindeki beyaz ve kırmızı gülü, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a verdi.

Erdoğan, Baykal ve Bahçeli, görüşmelerin bitimine kadar Genel Kuruldan ayrılmadı.
Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Şahin, birleşimi yarın saat 12.00'de toplanmak üzere kapattı. Bu sırada salondan ayrılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tokalaştı. Baykal, Bahçeli'ye yol verdi.

Birleşimin kapanmasının ardından Başbakan Erdoğan ve Baykal, Genel Kurulda bir süre kaldı. Baykal, etrafını çevreleyen CHP'li milletvekilleriyle bir süre sohbet ettikten sonra kulise çıktı. Başbakan Erdoğan ise bazı bakan ve grup başkanvekilleriyle bir süre daha sohbet etti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde