Komşu Derviş’ini seçti

Komşu Derviş’ini seçti

Yunanistan’da günlerdir süren siyasi kriz Avrupa Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Lucas Papadimos’un isminde uzlaşmayla çözüldü.

Komşu Derviş’ini seçti
16px
24px
11.11.2011 08:15
ABONE OLgoogle

AB’nin etkin üyelerinin “Perşembe son gün” uyarıları ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Yeter, artık oturup anlaşın, yoksa uçağa atlar oraya gelirim” açıklaması üzerine Yunanistan’da yaklaşık bir haftadan bu yana süren siyasi kriz, üç parti liderinin Avrupa Merkez Bankası’nın eski başkan yardımcısı Lukas Papadimos’un üzerinde uzlaşmaya varılarak çözüldü.

İktidar partisi PASOK Başkanı ve Başbakan Yorgos Papandreu ile ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Başkanı Andonis Samaras, Halkçı Ortodoks Birliği (LAOS) lideri Yorgos Karacaferis’in katılımı ile yapılan toplantıda varılan anlaşmadan sonra Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas tarafından cumhurbaşkanlığı köşküne çağırılan Papadimos, liderlere başbakan olması durumunda nasıl çalışacağını, şartlarını, kadrolarını sundu. Yeni başbakana siyasi parti liderlerinin tespit ettiği yeni kabinedeki isimler de verilerek incelemesi istendi.

Yunan basın organlarında Papadimos’un özellikle maliye bakanlığını kendisinin dışarıdan getireceği bürokratlar ile yönetmek istediğine dair haberler çıkıyordu.

Yeni başbakan kurulacak hükümetin süresi konusunda ise siyasi parti liderlerinin aksine erken seçimin şubat yerine en erken haziran ayında olması konusunda ısrar ediyordu. Yeni kabine ve başbakan bugün (yarın) öğlen saatlerinde yemin ederek göreve başlayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde