Komisyon karıştı: Pekin büyükelçisi Çinlilere ev pazarlıyor

Komisyon karıştı: Pekin büyükelçisi Çinlilere ev pazarlıyor

Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde aralarında Egemen Bağış’ın da bulunduğu dışarıdan ataman 24 Büyükelçi tartışma konusu oldu.

Komisyon karıştı: Pekin büyükelçisi Çinlilere ev pazarlıyor
16px
24px
20.11.2019 05:36
ABONE OLgoogle

CHP’li Mehmet Bekaroğlu da AKP eski Milletvekili ve Pekin Büyükelçisi Emin Önen’in, Çinlilere Türkiye’de ev pazarladığını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde aralarında Egemen Bağış'ın da bulunduğu dışarıdan ataman 24 Büyükelçi tartışma konusu oldu. 

CHP'li Mehmet Bekaroğlu da AKP eski Milletvekili ve Pekin Büyükelçisi Emin Önen'in, Çin'deki bir Türk şirketinde Genel Müdürlük yaptığını, bu ülkede kendisine ait bir ithalat ve ihracat danışmanlık şirketi kurduğunu belirterek, “Türkiye'de de bir şirketi var, bu şirket Çinlilere Türkiye'de ev pazarlıyor” dedi.

AKP eski Milletvekili ve Pekin Büyükelçisi Emin Önen, komisyonda tartışma konusu oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, her dönem dışarıdan Büyükelçi atandığını, 246 Büyükelçilik arasında 24 atamanın normal olduğunu savunurken, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz de, “Sahada ve masada güçlü diplomasiyi sağlamak, Dışişleri Bakanlığını partizanlarla doldurarak, dışarıdan kariyer dışı büyükelçiler atayarak mümkün değildir” dedi.

NEO-MONŞERLER GELDİ 

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ise “Siyasetten dökülen ne kadar insan varsa oraya buraya elçi diye atanıyor. Egemen Bağış da, herkesin gözünün içine sokula sokula Prag Büyükelçiliğine atandı. Bunların dehşetengiz dış politika yetenekleri mi var?” diye sordu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Kamil Ertozan da, “Monşer diye hitap ettiklerinizin yerine, nereden kopup geldikleri meçhul neo-monşerleri doldurdunuz. En başarılı büyükelçilerimiz diye neo-monşerleri tanımladınız ve Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir Dışişleri Bakanının telaffuz etmediği cümlelerle kendi kadrolarınızı aşağıladınız” diyerek, Bakan Çavuşoğlu'nu eleştirdi.

Veli Toprak/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde