Komagene çiğ köfte zincirinin sahibi Murat Sivrikaya tutuklandı

Komagene çiğ köfte zincirinin sahibi Murat Sivrikaya tutuklandı

FETÖ'nün 'büyük bölge mütevellisi' olduğu iddiasıyla aranan ve sahte kimlikle yakalanan Komagene çiğ köfte markasının hissedarlarından Murat Sivrikaya tutuklandı.

Komagene çiğ köfte zincirinin sahibi Murat Sivrikaya tutuklandı
16px
24px
14.01.2019 13:09
ABONE OLgoogle

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin finans yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cuma sabahı operasyon düzenledi.

Komagene çiğ köfte işletmeleri zincirinin sahibi olan ve aynı zamanda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname ile kapatılan İzmir İşadamları Derneği'nin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulunan, bir süredir de hakkında FETÖ'den yakalama kararı bulunan Murat Sivrikaya, evinin önünde otomobilini hareket ettirmek üzereyken gözaltına alındı. Sivrikaya'nın üzerinden sahte kimlik çıktığı belirtildi.  FETÖ'den aranan Komagene çiğ köftenin sahiplerinden Sivrikaya, sahte kimlikle yakalandı

Murat Sivrikaya, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.  

Cumhuriyet savcının sorgusundan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan Sivrikaya, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

FETÖ'nün 'büyük bölge mütevellisi' olduğu iddiasıyla aranan iş adamı Sivrikaya, 11 Ocak'ta İzmir'de düzenlenen operasyonda sahte kimlikle yakalanmıştı.

İstanbul merkezli kurulan, Türkiye genelinde bin 100 şubesi bulunan bir çiğ köfte firmasının hissedarlarından biri olan Sivrikaya'nın, örgütle iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan İzmir İşadamları Derneğinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü belirtilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde