Koluman Holding’e Alman ortak

Koluman Holding’e Alman ortak

2 milyar TL’ye yakın cirosu, beş şube ve 11 showroom’u bulunuyor. Yaklaşık 800 çalışanı bulunan Holding ile ilgili önemli bir gelişme oldu.

Koluman Holding’e Alman ortak
16px
24px
06.03.2020 12:43
ABONE OLgoogle

Koluman Holding 1965’te mümessillik ve ithalat alanında çalışmak üzere kuruldu. Bugün motorlu araçlar, inşaat ve mühendislik, pazarlama ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor.

Mercedez-Benz’un Türkiye’deki dört ana bayisinden biri. Mercedes-Benz’in Türkiye’de 1984’te kurduğu Otomarsan’ın da ortakları arasında yer aldı.

Koluman Holding, damper, tanker, söndürme üst yapıları, tuz serici, vakumlu süpürge, ön süpürge ve kar bıçağı ekipmanları üretimi de yapıyor. Tarsus’taki 80 bin metrekarelik fabrikada treyler üretimi gerçekleştiriyor. 2 milyar TL’ye yakın cirosu, beş şube ve 11 showroom’u bulunuyor.

Yaklaşık 800 çalışanı bulunan Holding ile ilgili geçtiğimiz ay önemli bir gelişme oldu. Hisselerin yüzde 73.62’si Koluman Ailesi’ne, yüzde 24.88’i Saltık Ailesi’ne, yüzde 1.5’i de CFO şeklinde idi.

Geçen ay Rekabet Kurulu’na yapılan bir müracaat oldu. Şirkete Alman Hama Beteiligungs GmbH’nin ortaklığı ile ilgili bir müracaat yapıldı. Biz bu müracaatın peşine düştük.

Geçen hafta Rekabet Kurulu’ndan onay çıktı. Ortaklık görüşmelerinin Mart sonuna kadar tamamlanması bekleniyormuş. Tabii yeni ortağın gelmesiyle hisse yapısı da değişiyor.

Satış tamamlandığında Koluman hisseleri yüzde 34.62 düzeyine inerken, Saltık ailesinin hissesi yüzde 34.88 e çıkıyormuş. Hama Beteiligungs GmbH ise yüzde 29 ile şirkete giriyormuş. Yüzde 1.5 Grup CFO’sunun hisse oranı ise aynı kalıyormuş.

Koluman Holding’in Hama ile ilişkisi 2007’ye dayanıyor. Hama Oto Kiralama’da ortaklıkları bulunuyor. Holding’in kurucusu Mustafa Koluman 2016’da vefat etmişti. O tarihten bu yana şirket Saltık Ailesi tarafından yönetiliyordu.

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Selçuk Kaan Saltık yürütüyor. Mart ayı sonunda tamamlanması beklenen bu satış sonrasında hisse yapısı değişse de Koluman Holding ismi değişmeyecekmiş. Yeni ortaklıkla yeni yatırımlar da planlanıyormuş…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde