Köfteci Yusuf, peynirci oldu

Köfteci Yusuf, peynirci oldu

İznik’te küçük bir kasap dükkanında atıldı. Yusuf Akkaş’ın kasap dükkanında başlayan serüveni bugün efsaneye dönüşmüş durumda.

Köfteci Yusuf, peynirci oldu
16px
24px
19.06.2015 12:40
ABONE OLgoogle
Köfteci Yusuf’un temelleri 1992 yılında İznik’te küçük bir kasap dükkanında atıldı. Yusuf Akkaş’ın kasap dükkanında başlayan serüveni bugün efsaneye dönüşmüş durumda.

Kasap dükkanını Köfteci Yusuf ismiyle restorana dönüştüren Yusuf Akkaş’ın bugün Bursa başta olmak üzere Eskişehir, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve İzmir’de 12 restoranı bulunuyor. Restoranların hepsi yol üstünde. Hem köfte, sucuk ve et çeşitleri yenebiliyor hem de kahvaltı yapılabiliyor. Ayrıca yol üstü mekanlar olduğu için restoranların yanında da müşterilerin alışveriş yapabileceği market bölümleri bulunuyor. Köfteci Yusuf’un son halkası Susurluk şubesi ise tam anlamıyla AVM’ye dönüşmüş durumda.

Yolu düşenler bilir, Susurluk başta olmak üzere restoranlarda sucuk, pastırma, zeytinyağı gibi ürünler kendi markası altında satılıyordu. Firmanın son hamlesi ise peynirle ilgili olmuş ve raflarda Köfteci Yusuf markasıyla yerel peynirler de yer almaya başlamış. Bilgi almak için Yusuf Akkaş’ı aradık, ancak ulaşamadık.

Edindiğimiz bilgilere göre, Köfteci Yusuf markalı peynirler çok beğenilmiş ve satış grafiği iyiymiş. Peynirler şu anda yerel üreticilere fason ürettiriliyormuş. Türkiye’nin ilk köfte fabrikasını Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kuran Köfteci Yusuf ilerleyen dönemlerde peynir üretim tesisi de kurarsa şaşırmayın…

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde