Koç yerli otomobile son noktayı koydu: Ticari intihar!

Koç yerli otomobile son noktayı koydu: Ticari intihar!

Yerli otomobil projesini üstlenmesi beklenen Koç, ‘Ticari bir intihar’ ifadesini kullandı

Koç yerli otomobile son noktayı koydu: Ticari intihar!
16px
24px
18.04.2013 08:30
ABONE OLgoogle

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Kandilli Kulübü’nün toplantısında, yerli otomobil için ‘babayiğit’ beklentisine en net cevabı verdi. Yerli otomobil projesini üstlenmesi beklenen Koç, ‘Ticari bir intihar’ ifadesini kullandı

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, işadamlarının oluşturduğu Kandilli Kulübü’nün İTO Cemile Sultan Korusu'ndaki toplantısına konuk olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Toplantıdan sızan bilgilere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için 'babayiğit adayı' olarak çağrıda bulunduğu Mustafa Koç, yerli otomobilin 'Ticari bir intihar' olduğunu belirtti. Mustafa Koç böylece yerli otomobile kapıyı net olarak kapatmış oldu.

MİGROS'U GERİ ALMA PLANI YOK

Koç Holding CEO'su Turgay Durak da Koç Holding'in Genel Kurul toplantısında yerli otomobil için "Bayi ağı, servis ve yedek parça ağını yaratmak için çok büyük yatırımlar gerektiğinden dolayıdır ki rantabl görmedik'' demişti. Koç, ayrıca 2008 yılında çoğunluk hissesi BC Partners'a satılan Migros'u geri alma planlarının olmadığını da ifade etti. Skyturk360”ta da yer alan açıklamalara göre, Mustafa Koç, geçmişte Fenerbahçe Spor Kulübü’ne başkan olmak isteğine karşı çıktıkları kardeşi Ali Koç’u, gelecekte aday olursa destekleyebileceklerini dile getirdi. Ayda bir kez geniş katılımlı toplantıda buluşan Kandilli Kulübü, 2010 yılında kuruldu. Mates Grubu’nun patronu Onur Soysal'ın başkanlığında kurucular kurulu 10 işadamından oluşmuştu.

‘Köprü ve otoyol defteri bizim için artık kapandı’

Mustafa Koç özel toplantıda iptal edilen köprü ve otoyol ihalesiyle ilgili de konuştu. Başbakan Erdoğan'ın fiyatı az bularak iptal edileceğini açıkladığı, ardından da iptal edilen ihaleye Koç Holding, UEM ve Ülker ortaklığıyla 5.7 milyar dolar teklif etmişti. İptal sonrası tavrının ne olacağı merak edilen Mustafa Koç, bu konuda ise "Köprü ve otoyol ihalesi bizim için kapandı" dedi. Koç, Fenerbahçe'nin yönetiminden ayrılarak Ford Otosan Başkanı olan Ali Koç içinse "Kararı ne olursa olsun arkasındayız" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde