Koç'un ortağı Doğuş'la yola çıkıyor

Koç'un ortağı Doğuş'la yola çıkıyor

İtalyan banka UniCredit, Türkiye'deki otoyol ihalelerine Doğuş Grubu'yla birlikte girmeye hazırlanıyor

Koç'un ortağı Doğuş'la yola çıkıyor
16px
24px
16.10.2011 09:05
ABONE OLgoogle

Koç Grubu'yla Yapı Kredi Bankası'nda ortaklığı bulunan İtalyan banka UniCredit, Türkiye'deki otoyol ihalelerine Doğuş Grubu'yla birlikte girmeye hazırlanıyor

Şubat 2012'de sonuçlanması beklenen yaklaşık 1.700 km'lik otoyolun özelleştirilmesi ile ilgili ihaleye Doğuş-Atlantia konsorsiyumuyla birlikte girmeye hazırlanan Unicredit, bu ihalede Fransızlar'ın ünlü inşaat devi Sacyr Vallehermoso'ya karşı da yarışacak.

Önceki gün Milano'da toplanan UniCredit Danışmanlık Kurulu, bu ihaleye Doğuş Grubu ile birlikte hangi koşullarda katılınabileceğini inceledi. İtalyan basınından il Messagero'nun iddiasına göre bu ihalede UniCredit, Deutsche Bank ile birlikte danışmanlık yapmakla görevlendirildi.

UniCredit'in Danışmanlık Kurulu toplantısında Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk ile bir ortaklık oluşturulması amacı ile başlatılan görüşmeler de ele alındı.

Taraflar arasında imzalanacak kontratın son aşamada olduğu bildirilirken, Atlantia'nın operatif ortak olarak rol alması bekleniyor.

Söz konusu ortaklığa ayrıca UniCredit'in Yapı Kredi'deki ortağı Koç Grubu'nun da girmek istediği öne sürülüyor. Il Messaggero'da yapılan yorumda Unicredit'in varlığının, Koç'un Atlantia-Doğuş konsorsiyumuna girmesini kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Aynı haberde Doğuş Grubu'nun, Koç'un ortaklığa girmesine şimdiye kadar sıcak bakmadığı da vurgulanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde