Koç'un ne kadar nakiti var?

Koç'un ne kadar nakiti var?

Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, grubun döviz fazlasını açıkladı...

Koç'un ne kadar nakiti var?
16px
24px
18.10.2008 08:13
ABONE OLgoogle

Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, grubun 1 milyar doların biraz üzerinde olan döviz fazlasıyla, küresel krizin kurda yaratabileceği oynaklıklara karşı korunaklı olduklarını söyledi.

Bulgurlu, satın almalarla krizi fırsata çevirebileceklerini kaydetti. Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısında CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan, Bulgurlu, yurtdışında katma değer katacak varlık bulmaları halinde, satın almalarla krizi fırsata çevirebileceklerini söyledi. Bulgurlu, bu çerçevede GE ev aletleri biriminin satışıyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.
 
Ciro hedefi tutacak
Finansal iştiraklerinden Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik'le ilgili sürecin devam ettiğini hatırlatan Bulgurlu, holding olarak 80 milyar YTL'lik yıl sonu ciro hedeflerini tutturacaklarını söyledi. Bulgurlu, "Ciro hedefi çok yaklaşık tutacak. Kârlılığımız ilk 6 ayda yüksekti. Kârlılık, kur değişmeleri ve cirodaki azalıp çoğalmalara hassas, etkilerini göreceğiz. Ancak önemli bir kârın oluşacağına ve cironun sapmayacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.
Bir-iki ay öncesine kadar hedeflerin üzerinde gerçekleşen ihracatlarının 2008 hedefinin gerçekleşmesine yardımcı olacağını belirten Bulgurlu, Avrupa'daki durgunluk tehdidi karşısında yeni pazarlar aradıklarını söyledi.

Bülent Bulgurlu, yatırım planlarının uzun vadeli olduğunu ama belirsizlikler nedeniyle henüz bağlamadıklarını 2009 bütçesi sonuçlandığında yatırımların da netleşeceğini ifade etti. Bulgurlu, Tüpraş'taki 1.9 milyar dolarlık yatırım programının cazibesinin de sürdüğünü belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde