Koç’un hayırseverliği kitap oldu

Koç’un hayırseverliği kitap oldu

BNP Paribas “Tüm dünya için öncü ve örnek nitelikteki çalışmaları” nedeniyle Haziran 2011’de ‘Hayırseverlik Ödülü’ verdiği Koç ailesinin hayırseverlik çalışmalarını anlatan özel bir kitap hazırladı

Koç’un hayırseverliği kitap oldu
16px
24px
26.07.2012 05:51
ABONE OLgoogle

Fransa’nın en büyük bankası BNP Paribas “Tüm dünya için öncü ve örnek nitelikteki çalışmaları” nedeniyle Haziran 2011’de ‘Hayırseverlik Ödülü’ verdiği Koç ailesinin hayırseverlik çalışmalarını anlatan özel bir kitap hazırladı.

‘Koç: Modern Türkiye’de Hayırseverliğin Öyküsü’ başlıklı kitapta fotoğrafçı Ahmet Sel’in çektiği kareler kullanıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç kitapla ilgili olarak şunları dile getirdi:
“Yaşadığımız dünyada sosyal problemler her geçen gün daha küresel bir boyutta karşımıza çıkıyor. Bu sosyal problemler karşısında çok yönlü sosyal sorumluluk projelerine, onların yaratacağı çarpan etkisine ve şüphesiz etkin ve verimli hayırseverlik faaliyetlerine ihtiyaç duyuluyor.

Bizler merhum dedem Vehbi Bey’in ‘Ülkem varsa ben de varım’ felsefesini kendimize düstur edindik. Bu kıymetli söz ekonomik büyüme ve kalkınma ile eğitimi, sağlığı, kültür ve sanatı bir bütün olarak gören vizyoner, yenilikçi, çok yönlü ve bütünleştirici bakış açısını yansıtmaktadır. 43 yıl önce Vehbi Koç Vakfı ile kurumsal bir kimliğe kavuşmuş olan bu bakış açısı, yıllar içinde eğitim, sağlık ve kültür alanında birbirinden kıymetli projelerde hayat bulmuştur.”

‘Vehbi Koç dünya için ilham kaynağı’

BNP Paribas CEO’su Jean - Laurent Bonnafe ise kitabın giriş yazısında, “Vehbi Koç, yalnızca onun bağlı olduğu değerleri sürdüren Koç ailesi üyelerine değil, tüm dünya için bir ilham kaynağı oldu” dedi. Ödülü Koç ailesine layık gören jürinin başkanı Prof. Suzanne Berger ise kitaba yazdığı önsözde, şunları dile getirdi:

“Vehbi Koç kendisine çok şey veren ülkesine katkıda bulunmak istedi. Ortaya çıkan sonuç hem Türkiye, hem de dünya açısından çok önemli. Çünkü Vehbi Koç’un taahhüdü başkalarını da motive eden bir örnek oluşturdu. Vehbi Koç’un kendisini özverili biçimde vatandaşlarının iyiliğine adaması hem Türkiye, hem de dünyaya ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde