Koç'un 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi, ödül aldı

Koç'un 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi, ödül aldı

Koç Holding, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından düzenlenen 2009 Magellan Ödülleri'nde “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” Projesi ile gümüş ödülünü aldı.

Koç'un 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi, ödül aldı
16px
24px
19.01.2010 15:02
ABONE OLgoogle

Koç Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada, Koç Holding'in, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi ile 81 il'de, 262 okulda, 8 bin meslek lisesi öğrenciye ulaştığı belirtildi.

Koç Holding'in yarım düzineden fazla ülke temsilcisinin 375 projeyle katıldığı LACP tarafından düzenlenen 2009 Magellan Ödülleri'nde “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” Projesi'yle “community relations” toplumla ilişkiler kategorisinde gümüş ödül aldığı ifade edilen açıklamada, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemine dikkat çekilirken, okul ve işletme bağının kurulması suretiyle, kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefleniyor. Bu doğrultuda 81 ilde, 262 okulda, 8 bin meslek lisesi öğrencisine staj destekli eğitim bursu, koçluk ve kişisel gelişim imkanları verilerek, bir yandan gençler mesleki eğitime özendiriliyor bir yandan da istihdama destek sağlanıyor” denildi.

Açıklamada, projede 20 Koç Topluluğu Şirketi ve Migros'un verdiği destekle sanayi-eğitim işbirliği için önemli örnekler oluşturduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu şirketlerin, Koç çalışanlarının bilgi ve tecrübelerinin bursiyerlere aktarıldığı koçluk buluşmaları, sektörlerin ihtiyacına göre branş bölümleri kurulması, yeni teknolojiyi barındıran laboratuarların, uygulamalı staj imkanı, kültür-sanat gezileri düzenlenmesi, gibi alanlarda destek vermektedir. 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi, çalışanlar tarafından koçluk ve kişisel gelişim desteği sağlanması unsuru ile 2009'da da Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nin 'En Başarılı Gönüllülük Projesi' ödülünü kazanmıştı.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde