Koç’un 100 bin çalışan hedefi

Koç’un 100 bin çalışan hedefi

Mustafa Koç’un ilk hedeflerinden biri toplam çalışan sayısını 100 binin üzerine taşımaktı.

Koç’un 100 bin çalışan hedefi
16px
24px
10.02.2017 12:48
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en büyük grubu Koç Holding. Henüz 12 aylık bilançolar açıklanmadı. Dokuz aylık bilançolara göre 48.8 milyar TL konsolide ciro ve 2.4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem karı elde etti, 4.2 milyar TL’lik yatırıma imza attı. 90 yılı geride bırakan Holding’in bankacılık, enerji, otomotiv, beyaz eşya, dayanıklı tüketim alanlarında 100’ün üzerinde şirketi var.

Koç’un en güçlü olduğu sektörlerden biri otomotiv. Türkiye’deki toplam otomotiv ihracatının yüzde 48’i, toplam üretimin de yüzde 49’unu gerçekleştiriyor.

Arçelik Türkiye’de liderliğini sürdürürken uluslararası satın almalarla da global bir marka olma yolunda ilerliyor. En son Pakistan’ın Dawlance isimli beyaz eşya şirketini bünyesine kattı.

Grupta toplam 97 bin kişi istihdam ediliyor. 97 bin çalışanın 25 bini son beş yılda Koç Holding bünyesine katıldı.

Yatırımları devam eden Holding hem organik hem de inorganik büyüyor. 2016 yılının başında Mustafa Koç’un vefatı sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ömer Koç geldi.

Mustafa Koç’un ilk hedeflerinden biri toplam çalışan sayısını 100 binin üzerine taşımaktı.

Bakalım Ömer Koç, 100 bin hedefini bu yıl geçip, abisinin hayalini gerçekleştirebilecek mi?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde