Koç'tan iki dev hamle

Koç'tan iki dev hamle

Koç Grubu, dev bir şirketini Japonlara sattı, bir başka şirkette ise Polonyalılarla ortak oldu..

Koç'tan iki dev hamle
16px
24px
11.12.2013 11:02
ABONE OLgoogle

Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda iki önemli işbirliğine imza attı. Buna göre Tat Gıda, iştiraki Tat Tohumculuk'ta sahip olduğu tüm paylarını Japon Kagome'ye satarken, çocuk meyve suyu pazarında faaliyet gösteren Polonyalı Maspex firması'nın Türkiye'deki iştiraki Tedi İçecek'in yarısına ortak oldu.

Tat Gıda'dan KAP'a yapılan ilk açıklamada, iştirakleri olan Tat Tohumculuk A.Ş'deki tüm paylarının 15 milyon lira karşılığında Japonya'da yerleşik Kagome Co. Ltd. unvanlı şirkete satıldığı belirtildi. İşlem sonrasında Tat Gıda'nın ve Koç Topluluğu'nun Tat Tohumculuk'ta herhangi bir payı kalmadı.

İKİNCİ HAMLE

İkinci açıklamada ise yeni bir ortaklık haberi yer aldı. Buna göre Tat Gıda  Türkiye'de ilk kez çocuk meyve suyu pazarına öncülük amacıyla, ödenmiş sermayesi toplam 100 bin TL olan ve paylarının tamamı Avrupa'nın en büyük firmalarından biri olan Polonya'da yerleşik Maspex firmasına ait Tedi İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 50 bin liralık payının satın alınmasına yönelik olarak Hisse Devir Sözleşmesi imzalandığı kaydedildi.

Hisse devir işlemlerinin tamamlanması, Rekabet Kurumu'ndan izin alınmasının ardından gerçekleşecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde