Koç'a şok! Ford'da yeni iş bırakma eylemi

Koç'a şok! Ford'da yeni iş bırakma eylemi

Geçen hafta İzmit'teki eylemlerin sona ermesinin ardından üretime başlayan Ford Otosan'da, bu kez Eskişehir'in İnönü ilçesindeki metal işçileri iş bıraktı

Koç'a şok! Ford'da yeni iş bırakma eylemi
16px
24px
25.05.2015 11:13
ABONE OLgoogle
Ford Otosan firmasının Eskişehir'in İnönü ilçesindeki fabrikasında çalışan işçiler, iş bırakma eylemi başlattı. 

Kamyon ve çekici üretim tesislerinde çalışan işçiler, sabah işbaşı yaptıktan yaklaşık 3 saat sonra fabrika bahçesinde toplandı. 

Burada bir süre slogan atan yaklaşık 500 kişilik grubun eylemi nedeniyle fabrikanın tüm bölümlerinde üretim durdu. 

İşçilerin fabrika bahçesindeki bekleyişi sürüyor. 

İzmit'te üretim yeniden başlamıştı

Bursa'da Coşkunöz fabrikasında metal işçileri greve başlamış, bunun üzerine parça-tedarik sıkıntısından dolayı Ford Otosan'da üretim durmuştu. Coşkunöz fabrikasındaki işçilerin greve son vermesinin ardından Kocaeli'de Ford Otosan'da da yeniden üretime başlama kararı alınmıştı.

Metal işçileri grevi neden başladı?

Renault’da işçiler 14 Mayıs’ta üç taleple üretimi durdurdu. Ardından TOFAŞ ve yan sanayi ürünleri üreten Coşkunözü ve MAKO da üretimi durdurdu. Yaklaşık 14 bin işçi iş bırakmış durumda. İşçilerin taleplerinden ilki Bosch fabrikasında imzalanan toplu iş sözleşmesi (TİS) baz alınarak ücret zammı yapılması, ikincisi hiçbir işçinin eylemler nedeniyle işten çıkarılmaması ve üçüncü olarak sendikadan istifaları yönetim tarafından kabul edilmesi. İşçilerin değişmesini istedikleri TİS, Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında Aralık 2014’te imzalanmıştı ve 2014-2017 yıllarını kapsıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde