Koç: Sıradan biri değil, değişik insan olun

Koç: Sıradan biri değil, değişik insan olun

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde, “Sıradan biri değil, değişik insan olun. Ağızdan çıkan sözün geri gelmeyeceğini bilin” mesajı verdi.

Koç: Sıradan biri değil, değişik insan olun
16px
24px
27.06.2011 18:06
ABONE OLgoogle

.KOÇ Üniversitesi’nin 17’inci mezunları, lisans ve lisansüstü mezunu 833 öğrenci, 25 Haziran Cumartesi günü Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldı.

Mezuniyet Töreni’ne katılan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, konuşmasında yeni mezunlara yaşama dair öğütler sıraladı. “Sıradan biri değil, değişik bir insan olun” diyerek öğütlerine başlayan Rahmi M. Koç, “Şu deyimi aklınızdan hiç çıkarmayın. Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok, geçmiş zaman ve kaybedilen fırsat hiç bir zaman geri gelmez” dedi.

Törenin açılışında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Üniversitesi’nden mezun olan seçkin öğrenci topluluğunun 7 bin 300’e ulaştığını söyledi.

Geçen akademik yılda, önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Rahmi M. Koç, 2010 yılında Koç Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin sıralamalarında büyük sıçramalar olduğunu da ifade etti. Araştırma geliştirme faaliyetlerinde de önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Rahmi M. Koç, Koç Üniversitesi’ne sağlanan fonlarda da ciddi artışlar elde edildiğini söyledi. Rahmi M. Koç, başarıları nedeniyle önemli kurullara seçilen Koç Üniversitesi öğretim üyelerinin de azımsanmayacak miktarda ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Hastanenin temelleri atılacak

Eylül 2010 yılında ilk öğrencilerin eğitime başladığı Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Sağlık Bilimleri Kampüsü’nün kurulmasına yönelik çalışmaların ilerlediğini de söyleyen Rahmi M. Koç, şöyle konuştu: “Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesi’nin müsaadeleri alınmış, mimari firma seçilmiştir. Her iş yolunda giderse yıl sonunda temel atmayı planlıyoruz. 250 yataklı hastanemiz en modern cihazlarla donatılmış olup, öğrencilerimiz son üç senelerini burada staj yaparak geçirecekler. İleriki tarihlerde Hemşirelik Yüksekokulu’nu da buraya nakledeceğiz. Daha uzun vadede de İstanbul’un çok ihtiyacı olan bir çocuk hastanesi inşaa etmeyi ciddi olarak düşünüyoruz.”

Kaybedilen fırsat geri gelmez

Rahmi M. Koç, konuşmasında yeni mezunlara yaşama dair şu öğütleri de verdi: “Sıradan biri değil, değişik bir insan olun. Doğru bildiğinizi açık, seçik ifade etmekten çekinmeyin. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanın. Örf ve adetlerimizi unutmayın, ülkenize sadık kalın. İşinizi severek yapmanız başarınızın bir nevi teminatıdır. Sağlık demokrasi gibidir, elden gitmeyince kıymeti bilinmez. Dolayısıyla sağlığınıza dikkat edin ve zinde olmak için muntazam spor yapın. Çevreye saygılı olun ve başkalarının da saygılı olmasını sağlayın. Enerjiyi nerede olursanız olun, tasarruflu kullanın. Şu deyimi aklınızdan hiç çıkarmayın: Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok, geçmiş zaman ve kaybedilen fırsat hiç bir zaman geri gelmez.”

Yokuşları çıkarken ümitsizliğe kapılmayın

KOÇ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, içindeki heves ve heyecanı en iyi şekilde yaşayanların yakaladıkları başarıyı da topluma taşıyacaklarını belirterek, “Her bireyin içinde yaşadığı topluma yapabileceği en güzel katkı, kendi içindeki heves ve heyecanı en iyi şekilde yaşamasıdır. Bunu yaparken siz en mutlu, en üretken ve en başarılı olacaksınız ki etrafınızdakilere  katkınız da en çok olacak” dedi. İnan; “Unutmayın ki yüksek makamlara gelmenin esas zevki, oraya giden yokuşları çıkabilmektir. Yokuşları çıkarken ümitsizliğe veya sabırsızlığa kapılmayın” diye konuştu.

Koç Üniversitesi 18 yılda başardı

KOÇ Üniversitesi’nden birincilikle mezun olan Mühendislik Fakültesi Elektirik Elektronik Bölümü öğrencisi Ahmet Arda Gitmez, Vehbi Koç’un Koç Üniversitesi’nin hizmete girdiği gün, ilk derste söylediği, ‘Koç Üniversitesi’nin amacı, sıradan olmayan gençlerin iyi yetiştirilmelerini sağlamaktır. Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağız’ sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “Söz konusu ‘insan yetiştirmek, öğrencilerine birer birey olma yetisi kazandırmaksa’ eğer, aradan geçen 18 senede Koç Üniversitesi’nin bu misyona sahip olmayı başardığını söyleyebilirim” dedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde