Koç Holding'e şok! 1.8 Milyar net kar eden TÜPRAŞ'ta işçiler iş bıraktı

Koç Holding'e şok! 1.8 Milyar net kar eden TÜPRAŞ'ta işçiler iş bıraktı

Batman'da, TÜPRAŞ'ta çalışan Petrol-İş Sendikası üyeleri, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine iki saat iş bırakma eylemi yaptı.

Koç Holding'e şok! 1.8 Milyar net kar eden TÜPRAŞ'ta işçiler iş bıraktı
16px
24px
05.04.2017 12:47
ABONE OLgoogle

Sendika Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

TÜPRAŞ Batman Rafinerisi'nde çalışan yaklaşık 300 işçi, iki saat süreyle iş bıraktı.

Kırıkkale, Aliağa ve İzmit'teki petrol emekçileriyle birlikte iki saat süreyle işi bıraktıklarını belirtenKaygusuz, “Toplu iş sözleşme görüşmelerinin 7'nci oturumunda tıkanıklık yaşanınca hakkımızı almak için bir dizi eyleme başvurduk. Toplu iş sözleşmesinin sonuçlanmasına 15 madde kalmıştı.

TÜPRAŞ'tan 1.8 Milyar net kar....

Maalesef işveren taleplerimize sıcak bakmadı. Tıkanan sözleşmeye karşı işvereni uyarmak amaçlı iki saat süreyle iş bıraktık. Eğer taleplerimize yanıt verilmezse daha büyük eylemler başlatacağız. Gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" dedi.

Tüpraş, kaç milyar kâr payı dağıtacak?

TÜPRAŞ Rafinerisi girişinde sendika yöneticileriyle birlikte iki saat iş bırakan işçiler, daha sonra işyerlerine döndü.

TÜPRAŞ 1.8 MİLYAR NET KAR AÇIKLAMIŞTI

TÜPRAŞ 2016 yılını, 2 miyar 516 milyon lira faaliyet karı ile kapatmıştır. Ayrıca oluşturulan riskten korunma stratejilerinin yerinde kullanımı ile 2016 yılındaki döviz kuru ve ham petrol fiyatlarındaki dalgalanma başarı ile yönetilerek, Konsolide Vergi Öncesi Kar 1 milyar 944 milyon lira, net dönem karı ise 1 milyar 813 milyon lira olarak gerçekleşmiştir

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde