Koç Holding'den büyük yatırım hedefi

Koç Holding'den büyük yatırım hedefi

Koç Holding CEO´su Turgay Durak, 2013 yatırım hedefini 6.8 milyar TL çıkarttı

Koç Holding'den büyük yatırım hedefi
16px
24px
03.05.2013 10:17
ABONE OLgoogle

Koç Holding CEO´su Turgay Durak, 2013 yılı yatırım hedeflerini 6,8 milyar TL olarak belirlediklerini söyledi.

Koç Holding bünyesinde yayınlanan Bizden Haberler Dergisinin giriş bölümünde yazdığı makalede Durak, gerçekleştirdikleri faaliyetler ve dengeli portföy yapıları, güçlü nakit pozisyonu, risk yönetimi ve verimlilik artırıcı uygulamaları ile 2012 yılında ciro ve kârlılıklarını büyük oranda artırdıklarını hatırlattı.

Durak, "Finansal pozisyonumuzu daha da güçlendirerek tüm faaliyet alanlarında başarılı neticeler aldık. İçinde bulunduğumuz yılda da kârlı ve sürdürülebilir büyüme hedefi ile faaliyet göstermeye ve risk yönetimine azami önem vermeye devam edeceğiz. İstihdamı artırmaya ve verimliliğimizi yükseltmeye yönelik yatırımlarımıza hız vereceğiz. Bu kapsamda geleceğe dair olan heyecanımızla 2013 yılı yatırım hedefimizi 6,8 milyar TL olarak belirledik." dedi. Durak, Avrupa’da 2013’ün ikinci yarısında toparlanmanın biraz daha hızlanmasının beklendiğini kaydetti.

Durak, "Bu noktada Avrupa Birliği ve Amerika arasında haziran ayında imzalanması gündemde olan Serbest Ticaret Anlaşması da büyük önem taşıyor. Bu anlaşmanın dünya ticaretinde oyunun kurallarını yeniden yazacağı tüm otoriteler tarafından kabul görüyor. Bu anlaşmayla şekillenecek ticari ilişkilerde de Koç Topluluğu ve Türkiye olarak fırsatları ve riskleri doğru analiz ederek hareket edeceğimize inanıyorum." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde