Koç Holding CEO'sundan Bitcoin yorumu

Koç Holding CEO'sundan Bitcoin yorumu

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu: Dünya genelinde şirket değerleri halen çok yüksek. Buna rağmen disiplin, kararlılık ve cesaretle yeni şirketleri incelemeye devam ediyoruz

Koç Holding CEO'sundan Bitcoin yorumu
16px
24px
19.01.2018 12:48
ABONE OLgoogle

Küresel piyasalarda yükselen değerlemeler şirketlerin fiyatını yükseltmeye devam etse de Koç Holding, yurt dışında yeni şirketleri incelemeye devam ediyor.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, "Dünya genelinde şirket değerleri halen çok yüksek. Buna rağmen disiplin, kararlılık ve cesaretle yeni şirketleri incelemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu'na göre değerlemelerdeki yükselişin nedeni de düşük faiz politikası ve küresel ekonomik büyümenin beklenenden yüksek olması.

Çakıroğlu, son 3 yılda Koç Topluluğu şirketlerinden gelen önerileri de dikkate alarak 8 yeni yurt dışı yatırımı gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. Çakıroğlu, "Mevcut sektörlerin dışındaki yatırımlar da gündem maddelerinden biri oldu." dedi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KARLI BÜYÜME"

Çakıroğlu, 2017'de zorlu ve değişken koşullara rağmen hedeflerini aştıklarını belirterek, geçen 2 yılda olduğu gibi 2018'de de verimliliğe, karlılığa ve risk yönetimine odaklanılacağını ifade etti.

Çakıroğlu, bu vizyonu destekleyen stratejinin "sürdürülebilir ve karlı büyüme" olduğunu dile getirdi. Çakıroğlu, "Elbette bu söylediklerim, büyümeden ya da pazar payından feragat edeceğimiz anlamına gelmiyor. İtibarımızla ilgili sorumluluğumuzun iş sonuçlarından çok daha büyük olduğunu da her konuşmamda tekrar ediyorum. Ne mutlu ki bu yaklaşımımızın etkilerini her yıl daha da güçlenen itibarımızda çok açık bir şekilde görebiliyoruz." dedi.

BITCOIN YORUMU

Son dönemin gündem maddelerinden Bitcoin'e de değinen Çakıroğlu, "Bitcoin hakkındaki spekülasyonlardan ziyade, kripto paraların temelini oluşturan Blockchain teknolojisinden bahsetmek istiyorum. Blockchain denilince ilk akla gelen finans sektörü olmasına rağmen bu, çok geniş kapsamlı uygulama alanı olan ve önümüzdeki dönemde daha fazla konuşacağımız bir teknoloji." görüşlerini aktardı.

ENDÜSTRİ 4.0

Topluluk bünyesinde yürütülen Dijital Dönüşüm programının en önemli başlıklarından biri olan Endüstri 4.0'a da değinen Çakıroğlu, şöyle devam etti:

"Arçelik'in yeni kuracağı Romanya fabrikası, şirketin bu alandaki tüm bilgi birikimini yansıtan yeni nesil bir akıllı fabrika olacak. Ayrıca Çayırova'da kurduğu Atölye 4.0'la bu alandaki yetkinliklerini artırıyor. Ford Otosan ise fabrikalarının dijital ikizini oluşturmak için KoçSistem'le çalışıyor. 30 binden fazla ekipman, binden fazla robot ve üretim kontrol sistemlerinden gelecek gerçek zamanlı verilerle, üretim planlaması, bakım planlaması ve operasyon yönetimi konularında hızlı ve etkin kararlar alınabilecek. Bu sistem üretim optimizasyonu için de gerekli altyapıyı sağlayacak.

Sanayide dijital dönüşüm dendiğinde, sadece fabrikaların akıllı üretim tesisleri haline gelmesi yeterli değil. Bu yetkinliğin içinde bulunulan ekosisteme genişletilebilmesi gerekiyor. Tofaş'ın gerçekleştirdiği çalışmalar bu noktada öne çıkıyor. Çünkü Tofaş, sahip olduğu otomasyon yetkinliklerini tedarikçilerine aktarmak üzere, bizzat kendi mühendisleriyle eğitim, uygulama ve mentörlük desteği verirken, bu yıl 30 yan sanayi şirketini bu programa dahil etti."

Çakıroğlu, veri analitiği konusunda Tüpraş'a mükemmeliyet merkezi olma görevi verdiklerini hatırlatarak, her gün 4 rafinerideki 150 bin sensörden, 250 milyon satır veri yaratıldığını, şirketin ölçeği dikkate alındığında operasyonlarındaki en küçük verimliliğin dahi net kara çok büyük etki yapabildiğini vurguladı.

Dijital bankacılıkta hızlı ilerleme kaydeden Yapı Kredi'de ise milyonlarca aramanın sesi metne çevirme teknolojisiyle yazılı hale getirildikten sonra işlenebilir veriye dönüştüğünü anlatan Çakıroğlu, bankanın bu verileri tasarım odaklı düşünme yöntemiyle değerlendirip, operasyonel verimlilik, müşteri deneyiminin iyileştirilmesi ve yeni gelir modeli yaratılması için etkin olarak kullandığını aktardı."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde