Koç Holding Başkanvekili Ali Koç’a neden iflas davası açıldı?

Koç Holding Başkanvekili Ali Koç’a neden iflas davası açıldı?

Adliye koridorları haber kaynıyor. Geçen hafta bir iflas davasının taraflarından biri çok ilgimizi çekti.

Koç Holding Başkanvekili Ali Koç’a neden iflas davası açıldı?
16px
24px
19.10.2018 08:45
ABONE OLgoogle

Sıradan bir iflas davası gibi görünen davada iflası istenen şirket sıradan olmayınca sayfamıza taşımaya karar verdik. Yer İstanbul Anadolu 1. ve 4. Asliye Ticaret Mahkemeleri. Konu iflas.

Taraflardan biri Opet Petrolcülük Anonim Şirketi. 2017 yılında 28.4 milyar TL ciroyla kapatan Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri. Şirketin yarısı Öztürk Ailesi’ne diğer yarısı da Koç Ailesi’ne ait.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Başkanvekili ise Ali Koç. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan bahsediyoruz.

Davayı açan İzbel Petrol Taşımacılık Limited Şirketi ve Karşah Taşımacılık Petrol. Sahibi İzzet Koyuncı. İstanbul, Bursa ve Antalya’da işleri olan Iğdırlı bir işadamı.

İflas davasının neden açıldığını öğrenmek için araştırdık. Öğrendiğimize göre, Koyuncı, Opet bayiliği yapıyormuş. İki alacağı için dava açmış. 2015’te Opet bayiliği yaparken Antalya Çalıklı’daki bir Opet bayisinin sözleşmesi bitmiş. Burası Koyuncı’ya önerilmiş.

Onlar da 1 milyon 602 bin TL ödeyerek bu istasyonu yeniden açmışlar. İki ay sonra bir ihtarname ile bayilikleri sonlandırılmış. Koyuncı’nın bir alacağı buymuş. Diğer alacak ise daha küçük. Yine başka bir bayilik ilişkisi kesilirken 17 bin 928 TL’lik bir alacağı kalmış. 2015’te bu alacak için taraflar mutabakat da imzalamış. 4 bin TL’sini de Opet tarafı ödemiş. Geriye 13 bin 928 TL kalmış.

Koyuncı’nın iki şirketi bu alacaklarını tahsil edemeyince iflasla talepli tahsilat yoluna gitmişler. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki dava 30 Ocak 2019 tarihinde görülecek. Süreci takip ediyoruz.

Opet tarafının bu davayla ilgili bir açıklaması olursa onu da bu sayfalarımızda yer vereceğimizi belirtelim…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde