Koç Grubu o markasını sattı

Koç Grubu o markasını sattı

Koç Grubu dev markasını 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya sattı.

Koç Grubu o markasını sattı
16px
24px
20.06.2014 13:17
ABONE OLgoogle
Koç Grubu bünyesinde bulunan Tat Gıda, Maret markasını ve markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satacak. Koç Grubu geçtiğimiz yıl da Harranova çiftliğini Namet'e satarak besicilikten çıkmıştı.

Tat Gıda Maret markası ile bu markaya ait Tuzla'daki arazi bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamının toplam 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satılmasına karar verdi. 

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından ayrıca, satışın gerçekleştirilmesi amacıyla genel kurul ve Rekabet Kurulu onaylarının alınması koşullarını içerecek şekilde "varlık satış sözleşmesi" imzalanmasına, imza tarihinde alıcıdan 6 milyon dolar avans alınmasına karar verildiği ifade edildi. 

Tat Gıda açıklamasına göre, bu çerçevede et ve et ürünleri işkolundaki faaliyetleri satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonlandırılırken, elde edilecek nakit şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla finansal borç kapatımında kullanılacak. 

Açıklamanın ardından ikinci seansta 2.93 liraya kadar çıkan Tat Gıda hisseleri saat 1439'da yüzde 1.49 primle 2.72 liradan işlem görüyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde