Koç Grubu bir markayı daha satıyor

Koç Grubu bir markayı daha satıyor

Koç Holding, Maret’den sonra, diğer bir gıda şirketinden de çıkıyor. Hisseleri ABD merkezli bir şirket alıyor...

Koç Grubu bir markayı daha satıyor
16px
24px
24.06.2014 05:56
ABONE OLgoogle
Koç Holding, Maret’den sonra, diğer bir gıda şirketi olan Şanlıurfa’da kurulu bulunan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri’nden de çıkıyor.

Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda, Şanlıurfa’da kurulu bulunan Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Harranova’nın diğer ortakları Koç Holding  ve Koç Topluluğu şirketlerinin de Harranova’daki hisselerini Morningstar’a devredeceğini duyurdu.

KAP’ta yer alan açıklamaya göre, Tat Gıda Harranova’da sahip olduğu yüzde 58.15 hissesinin tamamını devrederken, sözleşmeye taraf olan hissedarlardan Koç Holding yüzde 16.47, Koç Topluluğu şirketleri de yüzde 15.38 paylarını aynı koşullarda, halen şirkette yüzde 10 payı bulunan Morningstar’a devredecek.

Açıklamaya göre, satışa konu olan yüzde 90 hissenin baz fiyatı 6.28 milyon TL olarak belirlenirken, kapanıştan en az 3 iş günü önce hesaplanacak mevcut nakit ve nakit benzerleri ile kamu alacakları dikkate alınarak yapılacak düzeltmeye tabi tutulacak; düzeltilen fiyat üzerinden hesaplanacak satış bedeli kapanışta peşin olarak tahsil edilecek.

Şirketin sermayesinin de 32 milyon TL’lık kısmı nakit, 60 milyon TL’lik kısmı da geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmek üzere toplam 92 milyon TL azaltılarak 115 milyon TL’den 23 milyon TL’ye indirilmesine ilişkin sözleşme değişikliği için 11 Temmuz’da genel kurul toplantısı yapılacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde