Koç Eğitim’de neler oluyor?

Koç Eğitim’de neler oluyor?

Öğrendiğimize göre Koç Eğitim Kurumları şu sıralar hayli zor bir dönem yaşıyormuş.

Koç Eğitim’de neler oluyor?
16px
24px
10.02.2012 11:45
ABONE OLgoogle


Koç Eğitim Kurumları, butik dershaneciliğin öncülerinden biriydi. 1989 yılında, aralarında Türer Özbeyler’in de bulunduğu İTÜ mezunu beş mühendis tarafından kurulmuştu.

Koç Eğitim, 1989-2011 yılları arasında hızla büyüdü ve 22 şubeye ulaştı. Büyük reklam kampanyalarıyla adını duyurdu. Dershanelerin yanı sıra anaokulları, ilköğretim okulları açtı.

Ancak öğrendiğimize göre Koç Eğitim Kurumları şu sıralar hayli zor bir dönem yaşıyormuş. İstanbul Kozyatağı’ndaki ilköğretim okulu ve akşam lisesinin kapatılması da bunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Ataşehir’deki dershanenin kapısına da kilit vurulmuş durumda.

Acaba Koç Eğitim Kurumları küçülme planları doğrultusunda bazı şubelerini kapatıyor muydu? Biz de bu şüpheyle araştırınca bina sahiplerinden velilere, öğretmenlerden öğrencilere yüzlerce mağdur olduğunu öğrendik.

Örneğin çocuklarını Ataşehir’deki dershaneye gönderen bir veli, iki ay önce dershanenin kapatıldığını ve kendilerine herhangi bir geri ödeme yapılmadığını iddia ediyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bina sahibi ise son 1 yıldır kira parasını alamadığını ve dershaneyi zorla tahliye ettirdiğini anlatıyor...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde