Koç Eczacıbaşı ve Boyner reklam yıldızı olacak

Koç Eczacıbaşı ve Boyner reklam yıldızı olacak

Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Cem Boyner reklam filmi için kamera karşısına geçiyor

Koç Eczacıbaşı ve Boyner reklam yıldızı olacak
16px
24px
09.11.2009 08:42
ABONE OLgoogle

Makine Tanıtım Grubu'nun yerli kullanımı artırmayı hedefleyen 'Tıkır Tıkır' kampanyasının yeni reklam filminde Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Cem Boyner oynayacak

Makine Tanıtım Grubu'nun Türk makinesini iç ve dış pazarlarda tanıtmayı ve yerli makine kullanımını artırmayı hedefleyen 'Tıkır Tıkır' sloganlı kampanyası yeni bir aşamaya geçiyor.

Kampanyanın ikinci bölümündeki reklam filmlerinde Türkiye'nin önde gelen işadamları oynayacak.

Türk makineleri ile çalışmaktan oldukça memnun olduklarını anlatacak işadamları arasında Mustafa Koç, Cem Boyner ve Bülent Eczacıbaşı gibi isimler de yer alacak. Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, kampanyanın üçüncü etabında ise Türkiye'nin birçok bölgesinden makine satıcıları ile makine alıcılarını bir araya getirerek neden Türk makinesi almak yerine ithalat yaptıklarını bire bir soracaklarını kaydetti.

Bu sayede sektörün de yapması gerekenleri yapacağını ifade eden Dalgakıran, "Bugün 25 milyar dolarlık makine ithalatımız var. 15 milyar dolarlık da Türk makinesi iç pazara satılıyor. Yani Türkiye'de 40 milyar dolarlık bir makine piyasası bulunuyor. Ayrıca 11 milyar dolarlık da yurtdışına ihraç ediyoruz. Bu rakamlar son derece önemli" dedi.

Bankalar ile de bir görüşme içinde olduklarını belirten Dalgakıran Türk makinesi satın alanlara yarım günde kredi verilmesi konusunda bazı bankalar ile anlaşmaya vardıklarını
söyledi.

     'Gümrük vergisi koymak gerekmez ithalatta Türk standardı korunmalı'

MAKİNE sektörü dışında tüm sektörler için 'standardizasyon' kavramı üzerinde durduklarını da dile getiren Dalgakıran, "Korumacılık artık gümrük vergileri alınarak olmuyor. Mal satmak istediğiniz bir ülkede önünüze standartlarla ilgili başka sıkıntılar çıkartılıyor. Ama Türkiye'ye CE belgesi olan herkes kolaylıkla mal satabiliyor" dedi.

Türkiye'nin bu konuda kendi standartlarını belirlemesi gerektiğini ve bu standartlara uymayan ürünlerin ithalatını engellemesi gerektiğini belirten Dalgakıran, "Biz bu standardizasyonu başlatırsak onlarla da pazarlık etme şansımız ortaya çıkacaktır" dedi.

Ne tip uygulamalar yapılabileceği ile ilgili soruyu da yanıtlayan Dalgakıran, "Örneğin 7 bölgede de tam teşekküllü servisi olmayan bir markanın Türkiye'ye mal satmasını engelleyebilirsiniz. İlle gümrük vergisi koymanız gerekmiyor" diye konuştu.

Evrim Ergin/sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde