Koç, Beylikdüzü'ndeki Arçelik arazisini ne yapacak?

Koç, Beylikdüzü'ndeki Arçelik arazisini ne yapacak?

Arçelik’in İstanbul Beylikdüzü’ndeki Beko fabrikasını Çerkezköy’e taşıyacağı konusu bugüne kadar birçok kez gündeme gelmişti..

Koç, Beylikdüzü'ndeki Arçelik arazisini ne yapacak?
16px
24px
05.02.2018 18:33
ABONE OLgoogle

Arçelik’in İstanbul Beylikdüzü’ndeki Beko fabrikasını Çerkezköy’e taşıyacağı konusu bugüne kadar birçok kez gündeme geldi. Firma bu konuyla ilgili olarak geçen yıl KAP’a bir açıklama yaparak, taşınma işleminin 2018’in Mart sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını duyurmuştu.

Açıklamada, “Şirketimizin Beylikdüzü’nde bulunan Elektronik İşletmesi'nin yüksek teknolojik standartları yakalayarak, rekabetçiliğini ve operasyonel verimliliğini artırmak suretiyle farklı tüketici ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla Çerkezköy Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasına karar verildi” denilmişti.  Arçelik'in kârı beklentilerin gerisinde kaldı

Arkadaşımız Özbey Men’in edindiği bilgilere göre, taşınma başlamış. Makineler firmanın teknik ekibi tarafından sökülerek Çerkezköy’deki tesislere kuruluyormuş. Taşınma işleminin açıklandığı gibi mart sonuna kadar tamamlanması planlanıyormuş.   

Fabrikanın kurulu olduğu arazinin nasıl değerlendirileceği konusunda da bazı duyumlar aldık. Bu arazi Koç Üniversitesi’ne tahsis edilecekmiş.

1993’te kurulan Koç Üniversitesi eğitimini Rumelifeneri’ndeki kampusunda sürdürüyor. 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 25 doktora programı bulunan, yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk ve Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri bulunuyor. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde