Koç 53 işçiyi tazminatsız kovdu!

Koç 53 işçiyi tazminatsız kovdu!

"Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim" diyen işadamı Ali Koç, 53 işçiyi tazminatsız kovdu. Ekmekçilerin, 60'a yakın çocuğunun ne geleceği kaldı, ne de bir beklentisi!

Koç 53 işçiyi tazminatsız kovdu!
16px
24px
02.03.2015 08:19
ABONE OLgoogle
Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Koç grubu, parayla oynadı. Serveti 8 milyar doları aştı. Çocuklarının geleceğinden endişe eden Ali Koç ise, sendikalaşmaya giden 53 işçisini tazminatsız kovdu. Emekçilerin, çocuklarının geleceğini ise hiçe saydı! Disk Gıda İş Genel Başkanı Celal Ovat, Ali Koç'a seslendi.

Ovat, "Medyaya çıkıp '2 çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımın geleceğinden endişe duyuyorum' diyen bir zihniyet, onu bugünlere taşıyan, emek veren işçisini gözünü kırpmadan, tazminatsız ve hatta iftira atarak, kapı dışarı bıraktı. Peki, bu işçilerin çocuklarıyla ilgili de endişeli mi?" dedi. 53 işçinin birçoğunun uzun yıllardır Divan pastanesinde çalıştığını belirten Disk başkanı, işçilerin yaklaşık 60 çocuğu olduğunu ve bunların geleceğinden endişe duyduklarını aktardı.

Ovat, "Bu insanları sırf tazminatsız işten atabilmek için kötü niyet maddesi gereğince kapı önüne koydular. Yani aynı zamanda iftira da attılar. Bu maddeyle işten atıldığınızda işsizlik sigortası alamıyorsunuz. İşsizlik parasını da alamayan bu insanlar ve çocukları ne yiyip içecek? Neyle geçinecek?" şeklinde konuştu. 

ENGELLİYİ DE ATTI

İşten atılan işçilerin 17'sinin bayan olduğu belirtildi. Bunlardan birinin de konuşma engelli olduğunu öğrenildi. Engelli olan kadın ise sırf sendikaya üye diye kapı önüne koyulduğu iddia edildi. Ovat, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, "İşçi ücretleri düşük" diyen Ali Koç için "Madem bu kadar hassassın. Önce kendine dönüp bakacaksın. İşçiyi 13 - 14 saat çalıştırıp mesai ödemeyen, bir kişinin medya önünde böyle şov yapması şaşırtıcı ve gülünç" dedi.

56 İŞÇİ ENDİŞELİ

İşçilerin yılbaşında maaşlarının düzeltilmesini beklediğini ancak herhangi bir çalışma yapılmaması üzerine eylemlerin başladığını söyleyen Celal Ovat, "İlk etapta 109 işçi tepkilerini belli etmek amacıyla yemek yememe eylemi yapıyor. Ardından patronlarla iletişime geçebilmek amacıyla bizimle irtibat kuruyorlar. Bunun üzerine önce 3 kişiyi, ardından 9 kişiyi işten atıyorlar. En son 41 kişiyi birden çıkardılar. Kalan 56 işçi de her an işten atılma korkusu taşıyor" diye konuştu.
Takvim
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde