Koç, 2011'de ne kadar büyüme bekliyor?

Koç, 2011'de ne kadar büyüme bekliyor?

Koç Holding Ceo’su Turgay Durak, holdingin 2011 hedefini açıkladı

Koç, 2011'de ne kadar büyüme bekliyor?
16px
24px
04.01.2011 15:07
ABONE OLgoogle

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2010’da yüzde 8 büyüme beklediklerini ve 2011’de de planlarını yüzde 6 büyümeye göre yaptıklarını söyledi.
 
24 Ekonomi Editörü Semra Karabaş’ın sorularını yanıtlayan Koç Holding Ceo’su Turgay Durak, açıklanan son sanayi rakamlarının önümüzdeki dönemde gelecek büyüme rakamlarına ilişkin olumlu sinyaller verdiğini söyledi.

2010 yılında ekonomide toplam büyümenin yüzde 8 civarında olmasını beklediklerini belirten Durak, 2011’e daha iyimser baktıklarını ve bütçe ve programlamalarını yüzde 6 büyümeye göre yaptıklarını kaydetti.
 
Koç Holding Ceo’su Turgay Durak Avrupa’daki borç krizini değerlendirirken, Avrupa’nın son yıllarda Türkiye’nin dış ticaretindeki yerinin yüzde 60’lardan yüzde 50 - 55’lere gerilediğinin altını çizdi. Durak, Türk iş dünyasının Avrupa dışındaki pazarlara yöneldiğini ve bunun da meyvelerini almaya başladığını belirtti.
 
Durak, Koç Holding olarak iyimser tablonun yanında bütçe yaparken bir yandan da tedbiri elden bırakmadıklarını, üretim ve satışlarda verimlilik ve tasarrufa önem verdiklerinin altını çizdi. Durak, özellikle döviz pozisyonunda riskli duruma düşmemeye dikkat etmek gerektiğini kaydetti.
 
Türkiye’nin taşıdığı risklere dikkat çeken Durak, en önemli riskin artan petrol fiyatları nedeniyle dış ticaret açığı olduğunu belirtti. Bunun katma değeri yüksek ürünlerin ihracatı ve turizm gelirleriyle aşılacağını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde