Koç, 10 yıl öncede kolunu kırmış

Koç, 10 yıl öncede kolunu kırmış

Courchevel’da kayarken düşerek femur kemiği kırılan Rahmi Koç'un daha öncede kolu kırılmış

Koç, 10 yıl öncede kolunu kırmış
16px
24px
11.03.2010 06:26
ABONE OLgoogle

Fransa’nın ünlü kayak merkezi Courchevel’da kayarken düşen Rahmi Koç’un femur kemiği (uyluk) kırıldı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Koç’un yakında taburcu edilip Türkiye’ye dönmesi bekleniyor

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Fransa’da bulunan dünyanın en uzun ve en geniş kayak pistine sahip kayak merkezlerinden Courchevel’da geçirdiği kaza sonucu femur kemiğini (uyluk) kırdı. Koç’un genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Koç Holding’den yapılan açıklamada Koç’un, önceki gün geçirdiği kaza sonucunda femur kemiğinde kırık meydana geldiği belirtildi. Koç’un genel durumunun iyi olduğu ve hastanedeki tedavisinin normal odada devam ettiği belirtilirken, doktorların bugün yapacağı değerlendirme ve gerekli tıbbi müdahaleler sonrasında kısa süre içinde taburcu olup yurda dönmesinin beklendiği de kaydedildi.

Uyluk olarak da bilinen femur kemiği kalça ve diz arasında yer alan vücudun en büyük ve kuvvetli kemiği. Courchevel, Koç’un daha önce de tercih ettiği kayak merkezleri arasında yer alıyor.

Kolunu kırmıştı

Rahmi Koç, 14 Mart 2000’de de ABD’nin Colorado kentinde yer alan ünlü kayak merkezi Aspen’de kaza geçirmiş ve kolunu kırmıştı. Protez takılan Koç, tedavisinin ardından İstanbul’a dönmüştü.
Rahmi Koç’un oğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da ocak ayında Çırağan Sarayı açıklarında teknesiyle seyir halindeyken kaza geçirmiş ve sağ bacağını kırmıştı.

Baykal’dan mesaj

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kayak yaparken kaza geçiren Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’a bir mesaj göndererek “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Baykal’ın, Rahmi Koç’a gönderdiği mesaj şöyle: “Kaza geçirdiğinizi üzüntüyle öğrendim. Size ve Koç ailesine en iyi dileklerimle geçmiş olsun dileklerimi iletirken, tedavinizin en kısa sürede sonuçlanması ve taburcu edilerek her zamanki yaşamınızı sağlıklı sürdürmenizi diliyorum.”

 74’ünde hayaline kavuştu

80 yaşındaki Rahmi Koç, 1963’te uçakla dünyayı gezdi. Denize olan tutkusuyla tanınan Koç, 19 Eylül 2004’te ‘20 yıldır hayalini kuruyorum’ dediği dünya turuna 74 yaşında Nazenin IV ile çıktı. Koç, iki yıl süren yolculuk boyunca tuttuğu notları “Nazenin IV ile Devr-i Alem” adlı kitapta topladı. Koç, yeni rotasını Alaska olarak belirledi. Dalış ve zıpkınla balık avına da meraklı olan Koç geçirdiği baypas nedeniyle dalış yapmıyor. Golf sporuna merakıyla da bilinen Koç, kolesterol problemleri nedeniyle stresten uzak duruyor.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde