Klasik otocular Türkiye turunda

Klasik otocular Türkiye turunda

Hollanda'dan yola çıkan klasik otomobil tutkunu 52 kişi, Beypazarı'na geldi.

Klasik otocular Türkiye turunda
16px
24px
24.10.2008 11:14
ABONE OLgoogle

En eskisi 82 yıllık 25 araçla Hollanda'dan yola çıkan klasik otomobil tutkunu 52 kişi, Beypazarı'na geldi.

İnözü Vadisi'nde mola veren grubun sözcüsü Gerhard Mestemaker, Hollanda'dan yola çıktıklarını, Türkiye'den sonra İran ve Hindistan'dan Nepal'e geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Edirne'den Türkiye'ye girip, İstanbul'a geldiklerini burada bir süre kaldıktan sonra Beypazarı'na ulaştıklarını belirten Mestemaker, "Bir dünya turu düzenleyerek klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirmek istedik. Hollanda, Fransa ve Belçika'yı gezdik. Edirne'den Türkiye'ye girdikten sonra bir süre İstanbul'da konakladık. Buradan Hindistan ve Nepal'e geçmeyi planlıyoruz. Nostaljik araçlarla toplam 15 bin 750 kilometre yol geçeceğiz. Bu sayede birçok ülkeyi de ziyaret etmiş olacağız" dedi.

Gittikleri yerlerde kendilerine ilgi gösterildiğini kaydeden Gerhard Mestemaker, Beypazarı'nda da iyi karşılandıklarını söyledi.

Mestemaker, kullandıkları araçlar içinde en eskisinin 1926 model Bentley-Speed Six, en yenisinin de 1939 model BMW marka bir otomobil olduğunu söyledi.
Gruptakiler, İnözü Vadisi'nde yemek yedikten sonra bölgeden ayrıldı.

AA

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde