Kızılderililer 50 dolara ABD vatandaşlığı satıyor

Kızılderililer 50 dolara ABD vatandaşlığı satıyor

İki Kızılderili kabilesi kaçak göçmenlere kabile üyeliği satarak 'ABD vatandaşı' yapıyor.

Kızılderililer 50 dolara ABD vatandaşlığı satıyor
16px
24px
21.08.2007 08:14
ABONE OLgoogle

ABD'DE federal olarak tanınmayan iki Kızılderili kabilesi yasadışı göçmenlere 50 dolara (67 YTL) ABD vatandaşlığı satıyor. Kabile şeflerinin açıklamalarına göre parayı vererek Kızılderili kabilesi üyesi olan yasadışı göçmenler bir anlamda yasal statü kazanıyor.

Ancak göçmenlik yetkilileri ise Kızılderili üyesi olmanın yasadışı göçmen durumunu değiştirmeyeceğini ve bu yola başvuranların açıkça dolandırıldığını iddia ediyor. Bu yolla 10 bin kişiyi kabilesine katan Kaweah kabilesinin şefi Manuel Urbina, kendilerinin yasaya karşı değil yasanın yanında yer aldıklarını belirterek federal yetkililer tarafından kağıtları sorulan yasadışı göçmenlerin kendi kabilelerinin üyelik kağıtlarını göstererek kayıtlı hallerini kanıtlayabileceklerini açıkladı.

Kansas'ta da bir Guatemalalı adam ve El Salvadorlu karısı Kızılderili üyelik belgeleriyle ABD pasaportu ve sosyal güvenlik numarası almak için başvururken yakalandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde